Maanantai 26.09.2022
Nimipäivät: Kuisma
Hämeenlinna
Selkeää
8°C
Tuuli: 2 m/s SE
 

JALKAPALLO: Urheilutekoäänestyksen voittaja HJS lähtee Kakkoseen vahvistuneen valmennuksen turvin

HJS Akatemia ry:n puheenjohtaja Tomi Uusitorppa kuvailee nousua kolmosesta kakkoseen yllätykseksi.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miehet nousivat viime kauden päätteeksi Kakkoseen. Hämeenlinnalaisen edustusjalkapalloilun uutta nousua lähdettiin muutama vuosi sitten pohjustamaan sillä periaatteella, että sarjataso määräytyy paikallisen pelaajatuotannon ehdoilla.

? Nousu kolmosesta kakkoseen oli yllätys, joukkue teki hienon työn nousun eteen, sanoo HJS Akatemia ry:n puheenjohtaja Tomi Uusitorppa.

Uusitorppa kuvailee omaa, pelaajauran jälkeistä rooliaan puheenjohtajana mielekkääksi.

? Kiva rooli, otteluista saan ihan samat fiilikset kuin aikanaan pelaajana. Kun nousu toiseksi viimeisellä sarjakierroksella Nokialla ratkesi, tunteet purkautuivat.

Valmistautuminen uudelle sarjatasolle perustuu samaan ideaan, mille toimintaa Uusitorpan mukaan lähdettiin rakentamaankin, eli valmennuksen vahvistamiseen. Teuvo Palkki on tullut toiseksi valmentajaksi pelaajia kehittämään.

? Kakkosessakaan emme vielä maksa pelaajille, vaan uskomme että hyvä valmennus ja olosuhteet on se meidän juttu. Kakkosessa vastaan tulee jo puoliammattilaisjoukkueita mutta uskon, että pystymme taistelemaan sarjapaikasta.

Virallista tavoitetta ei vielä ole lyöty lukkoon mutta sarjapaikan säilyttäminen kelpaa Uusitorpan mukaan minimitavoitteeksi.

? Tästä ei ole kiire ylöspäin.

HJS:n kannalta ensi kauden lohkojako kakkosessa on Uusitorpan mukaan maantieteellisesti ja myös taloudellisesti hyvä, kun pitkät vieraspelimatkat jäävät puuttumaan. Valtaosa vastustajista on Helsingistä ja loput Turusta tai Porista.

? Otteluissa lähtöasetelmat eroavat edellisistä kausista. Nyt erona on se, että olemme altavastaajia eikä niin päin, että kaikki odottavat milloin teemme ensimmäisen maalin.

Mahdollisuudet seurayhteistyöhön ovat Uusitorpan mukaan avoinna niin alas- kuin ylöskinpäin.

? Kartoitamme mahdollisuuksia ja olemme varmaan siinä suhteessa viisaampia muutaman viikon sisällä, hän arvioi.

HJS:n nousu kakkoseen ylsi jaetulle ykkössijalle Reska.fi:n Hämeenlinnan vuoden 2017 urheiluteko-äänestyksessä.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.