Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Huskiesin puolustuksen valmennus jatkaa entisellään

Hämeenlinna Huskiesin puolustuksen valmennusryhmässä jatkavat Juha-Matti “Jasu” Jokinen, Antti Silvola ja Jarmo Haavisto. Kolmikko on valmentanut yhdessä Huskiesissa kaudesta 2012 lähtien.

Jarmo Haavisto (vas. kädet pystyssä tuuletukseen), Antti Silvola ja Juha-Matti Jokinen Spagettimaljan tiimellyksessä. (Kuva: FSC Media / Riku Flink)

Jarmo Haavisto (vas. kädet pystyssä tuuletukseen), Antti Silvola ja Juha-Matti Jokinen Spagettimaljan tiimellyksessä. (Kuva: FSC Media / Riku Flink)

Yhteistä amerikkalaisen jalkapallon taustaa ja peliuraa herroilta löytyy jo Hämeenlinna Tigersista, jota kolmikko edusti kolmella eri vuosikymmenellä ja kolmella eri sarjatasolla kakkosdivisioonasta Vaahteraliigaan. Kaikki kolme ovat pelanneet Vaahteraliigaa myös helsinkiläisen East City Giantsin riveissä.

Jokinen on toiminut seuravalmentajana Hämeenlinna Tigersin juniorijoukkueissa ja Nokia Ghosthuntersin valmennusryhmässä kaudella 2011. Hän on ollut myös U19-maajoukkueissa puolustuksen takakentän pelipaikkavalmentajana muu muassa Moskovan ja Sevillan EM-kisoissa. Kausina 2013?2015 Jokinen toimi Huskiesin päävalmentajana. Kaudella 2017 Jokinen jatkaa Huskiesin puolustuksen koordinaattorina ja takakentän valmentajana.

Huskiesin valmentamisen lisäksi myös Silvolalta löytyy kokemusta Nokia Ghosthuntersin riveistä. Huskiesissa Silvola valmentaa puolustuksen tukimiehiä. Lisäksi hänen vastuullaan on Hurttalauman videovalmennus. Silvola tunnetaan myös aktiivisena seuratoimijana ja hän on toiminut seuran varapuheenjohtajana ja joukkueenjohtajana.

Haavisto on ollut Huskiesin toiminnassa mukana seuran perustamisesta lähtien. Haaviston vastuulla on puolustuksen linjan valmennnus.

Valmennusryhmä on muokannut ja kehittänyt Huskiesin puolustusta tiiviissä keskinäisessä yhteistyössä. Seurassa aiemmin valmentanut ja pelannut Teemu Kuusisto on myös tuonut merkittävää näkemystä Hurttien pelikirjaan vuosien saatossa. Valmennusryhmän “konsulttina” on toiminut myös Janne Seppä.

Kaudelle 2016 nimitetty päävalmentaja Stan Bedwell toi Huskiesin hyökkäykseen Air Raid -filosofiansa ja siinä tilanteessa myös Huskiesin puolustusta haluttiin kehittää. Uusi aggressiivinen puolustusmuoto 3-3-5 otettiin käyttöön hyökkäysfilosofiaa mahdollisimman hyvin tukevaksi.

Viime kesänä Huskiesin puolustus nähtiinkin aiempaa rohkeampana ja aggressiivisempana mutta yhtä toimivana kuin aiemminkin, viime viikolla jatkosopimukset solmineen valmennuskolmikon alaisuudessa.

Päävalmentaja Stan Bedwellin mielestä nousijajoukkueelle on tärkeää edelliskauden valmennusryhmän jatkaminen myös uudella sarjaportaalla.

? Nousijajoukkueelle on tärkeää saada pysyvyyttä taustaryhmään. Oma päätavoitteeni olikin varmistaa puolustuksen valmennuksen jatko vuodelle 2017 ja siitä eteenpäin. Jasu, Antti ja Jarmo ovat ammattitaitoisin porukka jonka kanssa olen tehnyt töitä Euroopassa ja yhteispelimme toimii loistavasti, sanoo Bedwell.

? Omilta harteiltani on iso paino poissa, kun tiedän että puolustuksemme on hyvissä käsissä näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa, hän jatkaa.

Huskies pelaa ensi kaudella Vaahteraliigaa. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.