Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Huskiesille kovatasoinen keskushyökkääjä Belgiasta

Hämeenlinna Huskiesin purettua keskushyökkääjä Kevin Parksin sopimuksen oli yhtenä kysymysmerkkinä kuka tulee jakamaan juoksuvastuun Velipekka Jaakonsaaren rinnalla. Hurttalauman koiratarhaan saatiin uusi vahvistus Belgiasta, kun Belgian maajoukkueen aloittava keskushyökkääjä Arkadi Meerschout (187 cm/95 kg) päätti liittyä sarjanousijan pelaajavahvuuteen tulevalle Vaahteraliigakaudelle.

Meerschout on pelannut neljä kautta Belgian pääsarjassa Brysselin Black Angelsin riveissä. Kahdesti liigan arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu keskushyökkääjä johdatti viime kaudella “Mustat Enkelit” Atlantic Cupin voittoon juoksemalla finaalissa kolme touchdownia. Yhden pisteen erolla 16?15 -tappioon päättyneessä  mestaruusottelussa, Belgian Bowlissa Ostend Piratesia vastaan Meerschout juoksi joukkueensa molemmat touchdownit.

Belgian maajoukkueessa Meerschout on pelannut yhteensä seitsemän ottelua. Kaudella 2016 maajoukkue kohtasi Espanjan ja Unkarin voittaen molemmat ottelut. Meerschout eteni kummassakin ottelussa yli 100 jaardia ja nimettiin Unkari -ottelun parhaaksi pelaajaksi juostuaan myös kaksi touchdownia.

Huskiesin päävalmentaja Stan Bedwell sai vihiä Meerschoutista Hurttalaumaan jo aiemmin liittyneeltä Ruben DeRuyterilta.

? Hyökkäysfilosofiassamme on erittäin tärkeää, että keskushyökkääjät pystyvät suoriutumaan pelipaikallaan kaikista kolmesta tehtävästään; heidän tulee pystyä juoksemaan pallon kanssa, ottamaan kiinni heittoja sekä blokkaamaan.

? Arkadi on malliesimerkki tällaisesta keskushyökkääjästä. Hän on isokokoinen ja nopea, hänellä on hyvät kädet ja hän on voimakas blokkaaja. Hän muodostaa yhdessä Jaakonsaaren kanssa mahtavan yhdistelmän takakentällemme. Ruben (DeRuyter) kertoi meille Arkadista ja nähtyämme hänet filmillä tositoimissa olimme vakuuttuneita miehen taidoista, lisäksi keskusteluissamme kävi heti selväksi hänen voimakas halunsa liittyä Hurttalaumaan. Tuskin maltamme odottaa tulevaa kesää, Bedwell kommentoi.

Hämeenlinna Huskies julkistaa seuraavan pelaajauutisen jo tänä iltana kello 20 Suomen aikaa Facebook Live -tapahtumassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.