Sunnuntai 14.07.2024
Nimipäivät: Aliisa, Alisa

Tuuli:
 

Huskiesiin kolme brittiä ja yksi troijalainen

Iso-Britannian maajoukkueessa ja seurajoukkue London Warriorsissa neljä peräkkäistä kansallista mestaruutta voittaneet Daniel Mackenzie, Alex Haldane sekä David Izinyon ovat solmineet Huskiesin kanssa pelikautta 2017 koskevat sopimukset. Kolmikko tulee pelaamaan suurimaksi osaksi puolustuksen pelipaikoilla, Haldane ja Izinyon tukimiehinä ja Mackenzie puolustuksen takakentällä.

Kolmen brittipelaajan lisäksi Huskies on päässyt sopimukseen pitkään Turku Trojansissa pelanneen sisemmän laitahyökkääjän Juha Yli-Arvelan kanssa.

Juha Yli-Arvela Turku Trojansin pelipaidassa (FSC Media / Riku Flink)

Myös puolustuksessa linjan päädyssä pelannut kookas Yli-Arvela summasi kahdella edelliskaudella yhteensä 28 taklausta, joista seitsemän tapahtui aloituslinjan takana ja viisi pelinrakentajasäkitystä. Lisäksi Yli-Arvela palautti rähmätyn pallon vastustajan maaliin touchdownin arvoisesti. Huskiesin pelinrakentajan ja päävalmentajan Stan Bedwellin kanssa 1-divisioonaa Turussa pelatessaan hän teki Bedwellin syötöistä 13 touchdownia.

Bedwell kommentoi uusia Hurttia seuraavaan tapaan:

– Olemme erittäin innoissamme kaikista neljästä uudesta pelaajasta. Daniel, Alex ja David ovat kaikki toimineet seurajoukkueessaan kapteeneina ja ovat sen lisäksi maajoukkueen avainpelaajia. Mackenzie on luontaisimmillaan Strong Safetyn -pelipaikalla. Haldane pelaa erittäin aggressiivisesti ja pystyy pelaamaan kaikkia tukimiespaikkoja. David Izinyonin urheilullisuus antaa puolestaan meille mahdollisuuden liikutella häntä useilla eri pelipaikoilla, myös hyökkäyksessä. Häntä ollaan kuvailtu yhdeksi parhaista amerikkalaisen jalkapallon pelaajista Iso-Britanniassa, Bedwell kertoo.

– Kaikki EU-pelaajamme ovat huolellisen scouttauksen tuloksia. Olemme halunneet joukkueeseemme pelaajia, joilla on kokemusta mestaruuksien voittamisesta ja joukkueen eteenpäin viennistä omalla esimerkillään.

Samaan kategoriaan Bedwell sijoittaa myös Juha Yli-Arvelan.

– Juha oli yksi parhaista ystävistäni pelatessani Turussa ja olemme pitäneet yhteyttä vuosien varrella tiheään. Hän on arvostettu pelaaja ja mahtava persoona nnin ketällä, kuin sen ulkopuolellakin. Juhalta odotan ensisijaisesti johtajuutta ja vastuunkantoa molemmin puolin palloa, Bedwell jatkaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.