Torstai 25.04.2024
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus

Tuuli:

HPK nousi playoff-karsintapaikalle kotivoitolla

HPK palkitsi Rinkelinmäelle saapuneet lähes 4.000 katsojaa nousemalla kaksi kertaa maalin tappioasemasta tasoihin ja lopulta voittoon JyPistä. Vieraiden Reid Gardiner kaatoi alle minuutissa kylmää vettä kotijoukkueen playoff-haaveille johtomaalillaan.

Oranssipaidat jahtasivat tasoitusta aina toisen erän loppupuoliskolle, kunnes Veikko Loimaranta onnistui tasoituksessa ajassa 34.06. Maalinteossa mentiin tämänkin jälkeen vuorotahdissa, kun Aaro Vidgren vei hurrikaanilauman taas johtoon päätöserässä. HPK:n kannalta ilta oli nuorten, sillä tasoitusmaali ajassa 50.19 merkittiin Eetu Liukkaalle.

Riemukkaat kolme pistettä varmistuivat kahden viimeisen peliminuutin aikana Aleksi Mustosen ylivoimalla tekemällä voittomaalilla ja sekunti ennen päätössummeria Artturi Toivola viimeisteli päätösnumeroiksi 4 – 2 (0 – 1, 1- 0, 3 – 1).

Kun Jukurit otti eilen voiton varsinaisella peliajalla ja KooKoo tänään jatkoajalla, ovat molemmat yhä tavoittelemassa viimeistä playoff-karsintapaikkaa HPK:n kanssa. Piikkipaikalla kolmikosta on nyt Kerho 82 pisteellä, KooKoo seuraa pisteen päässä ja Jukureilla on koossa 80 pinnaa.

Kerho kohtaa huomenna runkosarjan päätöspelissä Tampereella Ilveksen jonka runkosarjasijoitukseksi varmistui tänään 2. KooKoo taas matkaa Turkuun TPS:n vieraaksi. Ottelulla ei ole merkitystä TPS:n jatko-ohjelmalle, koska se kohtaa runkosarjan 8:nnen ja 9:nnen välisessä playoff-karsinnassa joka tapauksessa Ässät.

Myös Jukurit pelaa viimeisen ottelunsa vieraskentällä ja kohtaa suorasta playoff-paikasta kamppailevan Kärpät. Mikäli Jukurit onnistuisi nousemaan voitolla playoff-karsintaan, vastaan suurella todennäköisyydellä tulisi juuri Kärpät.