Sunnuntai 02.04.2023
Nimipäivät: Pellervo
Hämeenlinna
Selkeää
-3°C
Tuuli: 4 m/s N
 

HPK-blogi: Alkukauden kujeet ja mennyt viikko

Koska kyseessä on HPK-blogin ensimmäinen teksti, lienee pieni esittely paikallaan. Tarkoituksena oli, että heti Liiga-kauden alettua kävisin blogissani läpi viikoittain HPK:n liigajoukkueen tapahtumia. Erinäisistä asioista ja tapahtumista johtuen kävi kuitenkin niin, että blogi starttaa vasta nyt, marraskuussa. Siksi ensimmäinen kirjoitus käsitteleekin enemmän oranssipaitojen koko alkukautta. Miten on mennyt ja miksi? Kuka on ollut kuuma ja kuka kuumempi?

Alkukausi parempaa lätkää kuin uskalsi odottaa

Pallokerho on pelannut tämän kauden runkosarjaa nyt 19 ottelua. Mukaan savotan aikana on tarttunut seitsemän voittoa varsinaisella peliajalla ja ainoastaan kolme tappiota 60 peliminuutin jälkeen. Jatkoajalle tai voittomaalikilpailuun on menty jopa yhdeksään eri otteeseen, mistä HPK on napsinut isomman pistepotin neljästi.

HPK on matkan varrella kerännyt pisteitä 1,79/ottelu, joka on Liigan neljänneksi paras lukema. Pisteitä on yhteensä tallessa tässä vaiheessa kautta 34 kappaletta, mikä oikeuttaa HPK:n Liigan viidennelle sijalle. Kärpät sekä KalPa ovat pisteiden valossa tasoissa Kerhon kanssa, Tappara kahden pisteen karkumatkalla ja sarjakärki Lukko kolmen pisteen päässä. Luvalla sanoen tasaisissa merkeissä on kautta tähän pisteeseen asti eletty. Mielenkiintoinen tilastofakta on myös se, että HPK on tehnyt yhdessä HIFK:n kanssa Liigan toiseksi eniten maaleja, 58. Eniten tehtyjä löytyy Lukolta, jolla kasassa on 60 osumaa.

Taistelupisteestä taistelupisteeseen

HPK on tällä kaudella jatkanut siitä, mihin se viime kauden päätteeksi jäi. Periksiantamattomuus ja loppuun asti täysillä taisteleminen ovat olleet kauden ensimmäisen kolmanneksen tärkeimmät pelilliset pointit. Välillä meno kentällä ei ole vakuuttanut, mutta niissäkin otteluissa on HPK isolla todennäköisyydellä tullut takaa ohi aivan kolmannen erän viime hetkillä, ja napsinut talteen tärkeät pisteet.

Hämeenlinnan kiekkoylpeys on ehtinyt saavuttaa jo (kiitos viime kauden lopun ja tämän kauden alun) ihan valtakunnallisestikin suurta mediahuomiota. #ArvosenPojat on kulutettu sosiaalisissa medioissa jo puhki, ja lausahdukset ?Taas ne tekivät sen?, ?Eipä tullut enää yllätyksenä? ovat jo arkipäivää, kun HPK pelaa. Niin tyhmältä kuin se saattaa kuulostaa, mutta Hämeenlinnan Pallokerho on luonut itsestään pienimuotoisen kiekkobrändin. Aina yhtä hajuton ja mauton HPK ei yhtäkkiä olekaan se kaikista näkymättömin joukkue Liigassa. Hämeenlinnalainen kiekkokansa saa tällä hetkellä olla aiheesta ylpeä omasta joukkueestaan.

Iso osa medioista valuttaa suurimmat kiitoksensa tästä kaikesta päävalmentaja Pasi Arvoselle, mutta itse nostan hattua ennen kaikkea pelaajille. On totta, että kun Arvonen astui ruoriin Kai Raution saadessa kengän kuvan takamukseensa, alkoivat asiat kentällä pikkuhiljaa toimia. Siltikin ne nousut ja taistelut mitä HPK on yleensä juuri otteluiden loppupuolella esittänyt, ovat olleet hyvin yksilöpitoisia. Välillä Pallokerhon pelissä ei ole päätä eikä häntää. Peliä ei saada auki, vastustaja kävelee omalle alueelle tai sitten muuten vain kaikki on pientä sekasortoa. Sitten on tullut tulikuuma Jesse Saarinen, tai viime kaudella esimerkiksi Teemu Rautiainen, ja pelastanut pisteet HPK:lle. Ehkäpä Arvosen joukkueessa on helppo ja rento pelata, ilman suurenmoisia paineita. Ken tietää.

On myönnettävä, että HPK:lla on tällä hetkellä myös onni puolellaan. ?Viimeisten minuuttien ?moodi? on HPK:lla tällä hetkellä kova, mutta nyt olisi kaivettava jostain myös sellainen moodi, missä peli ratkaistaan jo reilusti ennen kolmannen erän päätössummeria. Liian usein tukeudutaan siihen, että kyllä sen maalin vielä joku iskee. Pidemmän päälle sitä ei kovin suotuisaksi voi kutsua.

Vahvistukset tähän mennessä vahvistuksia

Kuten jo aiemmin mainitsin, on HPK tehnyt Liigassa tähän mennessä toiseksi eniten maaleja yhdessä HIFK:n kanssa. Tämä myös näkyy sarjan pistepörssin puolella, minkä kahdenkymmenen tehokkaimman joukosta löytyy jopa viisi oranssipaitaa: Jesse Saarinen, Marek Viedensky, Craig Schira, Eero Somervuori ja Zach Hamill.

Saarinen nousi kuluvan viikon Blues-ottelun aikana komeasti koko pistepörssin kärkeen. Miehellä on tehoja kasassa 25 kappaletta 19 pelatun ottelun jälkeen. Kakkossijalla majaileva Lukon Ville Vahalahti on pelannut saman kappalemäärän otteluita ja on pisteen Saarista perässä.

Schira majailee pistepörssin sijalla 13., ja puolustajien pistepörssin piikkipaikalla. Tehoja miehen lavasta on syntynyt 19 ottelussa 16, jota voidaan pitää loistavana saldona.

TOP 20:n kolme muuta kerholaista ovat kaikki uusia naamoja, jotka saapuivat joukkueeseen täksi kaudeksi. Voidaan siis luvalla sanoa, että vahvistukset ovat tähän mennessä olleet tittelinsä arvoisia miehiä.

Maajoukkuetauon jälkeen taas jatketaan

Liigan hyvän pöhinän katkaisi täksi viikoksi Helsingissä pelattavat maajoukkueottelut. Suomen Euro Hockey Tour ?joukkueeseen ei yhtäkään HPK-peluria mahtunut.

Ihan täysin ilman livelätkää ei hämeenlinnalaisten tarvitse kuitenkaan olla. Nimittäin 5.11 Rinkelinmäellä pelataan Nenäpäivän kunniaksi hyväntekeväisyysottelu, jossa mukana on viihdeammattilaisia sekä kiekkoilijoita. Nykyisiä ja entisiä. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua, mutta lahjoituksia hallilla kerätään. Itse olen mukana, toivottavasti sinäkin.

Juuso Silén

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.