Perjantai 24.03.2023
Nimipäivät: Gabriel, Kaapo, Kaappo, Kaapro
Hämeenlinna
Pilvistä
-2°C
Tuuli: 3 m/s S
 

HJS:n valmennuspäälliköiksi vanha tuttu ja tulokas Espoosta

HJS:n lapsuusvaiheen tuleva valmennuspäällikkö Esa-Pekka Viinikka (vas.), toiminnanjohtaja Tommi Laitila ja tuleva nuoruusvaiheen valmennuspäällikkö Marko Johansson ovat virallisesti työkavereita huhtikuun alusta alkaen.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura on nimittänyt nuoruusvaiheen valmennuspäällikökseen Marko Johanssonin, joka toimii vielä maaliskuun loppuun asti Suomen Palloliiton talenttivalmentajana FC Espoossa.

? Meitä on tällä hetkellä Suomessa jäljellä enää kaksi alkuperäistä talenttivalmentajaa. Olen päässyt tekemään töitä ikäluokkiensa huippujen kanssa, sanoo päätoimisena valmentajana vuodesta 2011 saakka toiminut Johansson.

Talenttivalmentajana hän on työskennellyt kuusi vuotta.

? Talenttivalmentajan pesti on aina määräaikainen kahden vuoden jakso kerrallaan. Pysyvyys on yksi syy, miksi siirtyminen Hämeenlinnaan kiinnosti. Muutos oli kuitenkin pitkä prosessi omassa pääkopassa, sanailee Johansson.

Harkinnan aikana hänelle selvisi, että Hämeenlinnassa ja lähialueella on mahdollista tehdä asioita niin, että tekemisen tulokset näkyvät. Myös osa tulevista työkavereista on tuttuja, sillä Marko Johansson on tehnyt aiemmin töitä niin HJS:n toiminnanjohtaja Tommi Laitilan kuin miesten päävalmentajan ja huippuvaiheen valmennuspäällikön Lauri Hakasenkin kanssa.

? Tunnen Tommin ja tiedän, että asiat mistä on puhuttu, myös toteutuvat. Sillä on tulevan työviihtyvyyden kannalta iso merkitys.

Lapsuusvaiheen valmennuspäälliköksi HJS on palkannut niin ikään 1.4.2020 alkaen Esa-Pekka Viinikan, jolla on lähes vuosikymmenen mittainen kokemus oto-valmentajan tehtävistä seuran eri ikäluokissa.

? Halu katsella uusia tuulia ja se kova henki mikä HJS:n tekemisen tasosta on huokunut, listaa Viinikka omia perustelujaan tehtävään hakemiselle.

Aikaisempi, 20 vuoden työhistoria Lasten Liikunnan Tuen leivissä on tietysti lisämeriitti.

? Annettavaa seuralle varmasti löytyy lasten liikuntaan innostamisesta. Valmentajakoulutus on toinen kärkijuttu, Viinikka sanoo.

Huippuvaiheen valmennuspäällikkö Lauri Hakanen linjaa osaltaan myös nuoremmissa ikäluokissa annettavaa valmennusta. Hakanen saikin kertoa omia näkemyksiään ominaisuuksista, joita uusiin tehtäviin valituilta vaaditaan.

? Olen tyytyväinen lopputulokseen. Voimme sopia linjauksista, joilla oma pelaajakehitys Kakkoseen onnistuu. Siinä mielessä rima on aika korkealla, puntaroi Hakanen.

Myös HJS:n puheenjohtaja Juho Juusela on tyytyväinen täydentyneen organisaation kokoonpanoon.

? Muutoksia on ollut paljon, mutta nyt voimme olla tyytyväisiä.

Talviaikaan Hämeenlinnan Säästöpankki-Areenalla ollaan rajallisen harjoitustilan äärellä, mutta Juusela pitää Pullerin kenttä-hallikokonaisuutta silti kokonaisuudessaan toimivana.

? Perusharjoitusolosuhteet ovat mielestäni hyvät, joskin vuoromaksut ovat kalliita ja tekonurmen kiinnipitäminen talvella on sekin rahasta kiinni.

Myös toimistoaan HJS pitää Pullerilla jalkapallohallin tiloissa. Toiminnanjohtaja Tommi Laitila ja tulevat valmennuspäälliköt ovat nyt reilun kuukauden mittaisen valmisteluvaiheen edessä, ennen kuin uudet työsuhteet alkavat.

? Poislähteneiden tilalle valitut sopivat hyvin seuramme strategiaan. Markon vahvuutena on yksilön kehittäminen ja Esa-Pekalla on osaamista niin tapahtumajärjestelyistä kuin lapsuusvaiheesta, Laitila toteaa.

Hämeenlinnan Jalkapalloseurassa on normaalin lajivalmennuksen ohella alettu jalkauttaa myös Terve Urheilija -konseptia, ja tärkeä osa valmennusorganisaatiota on myös fysioterapeutti Tomi Mäkelä. Mäkelän opit näkyvät päivittäisessä seuratyössä niin oheisharjoittelussa kuin loukkaantuneiden pelaajien kuntoutuksessakin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.