Tiistai 07.02.2023
Nimipäivät: Riku, Rikhard
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
0°C
Tuuli: 4 m/s SW
 

HJS:n hyvä talvivire sai jatkoa voitolla TPV:stä

Kaksi maalia tehnyt Santeri Stenius jahtasi hattutemppua loppuun asti.

Ennakkoarvioissa jopa suosikkina pidetty TPV jäi HJS:n jalkoihin miesten jalkapallon Kakkosen cupin ottelussa Säästöpankki-Areenalla sunnuntaina. TPV yritti ottaa hallintaa itselleen alkuminuuteilla, mutta pienen vieraskoreuden jälkeen HJS lisäsi vauhtia niin, että TPV jäi vastaantulijaksi.

Santeri Stenius iski valkopaidat johtoon 12. peliminuutilla ja jatkoi maalitehtailuaan pilkulta Timo Viljasen raatamasta rankkarista 18. minuutilla. HJS:n maalivahti Miika Santamäki pysyi lämpimänä TPV:n parin kaukolaukauksen ja kulmapotkuruletin ansiosta ja hoiti tonttinsa varmasti.

Miika Santamäki piti TPV:n avausjaksolla nollilla.

Viime kaudella Ykköstä pelanneet vierailijat saivat lähteä tauolle 3?0-tappiotilanteesta, kun HJS pelasi keskialueen pallonriiston jälkeen suoraviivaisesti maalipaikan josta Ossi Lehtonen laukoi 39. minuutilla pallon verkkoon.

Ossi Lehtonen (28) saa joukkuekaverien onnittelut.

Toinen puoliaika alkoi, jos mahdollista vieläkin selkeämmin HJS:n hallinnalla. Jo 48. minuutilla Prince Mokuma onnistui yhdestä kotijoukkueen monista maalipaikoista ja lukemat olivat 4?0.

TPV sai kuitenkin vielä kirivaihteen päälle, kun Verneri Uimonen kavensi vapaapotkun jälkitilanteesta 74. minuutilla ja Joonas Rantala toi viisi minuuttia ennen loppua tamperelaiset kahden maalin päähän.

HJS jatkaa tappioitta Kakkosen cupin alkukohkossa.

Loppunumerot kirjattiin 4?2 (3?0). Cup alkaa lohkovaiheella ja HJS:lla on jäljellä enää ottelu lohkon nollakerholaista Tampere Unitedia vastaan. HJS on käytännössä jo varmasti Kakkosen cupin puolivälierissä, joihin selviävät lohkovoittajat ja kolme alkulohkojen parasta kakkosta.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.