Torstai 08.06.2023
Nimipäivät: Salomon, Salomo
Hämeenlinna
Melkein selkeää
12°C
Tuuli: 4 m/s NW
 

HJS:n alakertaan kaksi huippuvahvistusta kauden alla

Abdulkadir Said Ahmed (vas.) toivoo HJS:n pelaavan sarjansa kärkisijoista. Kuva: Marko Kouhia.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura on julkistanut kaksi päivää ennen Kakkosen sarja-avaustaan kaksi merkittävää pelaajasopimusta. VJS Vantaasta siirtyvää Abdulkadir Said Ahmedia, 23, kuvaillaan keskikentän ankkuripelaajaksi.

– Kadiri on selkeästi keskikentän ankkuri eikä sen tyyppistä pelaajaa meillä ollut omasta takaa. Olin häneen ensimmäisen kerran yhteydessä tammikuussa, mutta silloin katse oli vielä Ykkösen paikoissa. Hän pystyy puolustamaan hyvin ja suojelemaan toppareita sekä kykenee fyysiseen peliin. Hän on tärkeä pelaajatyyppi meille, sanoo HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoinen.

Kasvattajaseuransa VJS:n lisäksi tulokkaalla on kokemusta FC Kemin, KTP:n, PKKU:n, FC Espoon ja NJS:n riveistä. Hän on pelannut urallaan myös kolme maaottelua Somalian paidassa ja nyt on ehtinyt harjoitella HJS:n mukana reilun kuukauden.

– Olen todella hyvillä fiiliksillä sopimuksesta. Jätkät ovat ottaneet hyvin vastaan ja olen tykännyt sekä valmennuksesta että muutenkin joukkueen ilmapiiristä. Uskon, että kaudesta tulee erittäin hyvä.

Hämeenlinnan Jalkapalloseura saa myös hollantilaisvahvistuksen, kun 22-vuotias puolustaja Sil Bos pukeutuu HJS-paitaan kaudella 2023.

– Kaikki on ollut uutta ja erilaista, ja aika on mennyt joukkueeseen, kaupunkiin ja maahan totutellessa. Olen tutustunut joukkuekavereihin ja kaikki ovat mukavia ihmisiä. Harjoitusten ulkopuolella tulee jo vietettyä aikaa muiden pelaajien kanssa, Bos kertoo.

Myös näyttävä Hämeenlinnan kaupunki tulee tutummaksi päivä päivältä.

– Keskustan alue on jo aika tuttua Hämeen linnaa myöten. Aulangollakin olen käynyt ja se on erittäin kaunis paikka. Tutustuminen jatkuu joka päivä, Bos hymyilee.

Pienessä, alle 700 asukkaan Mildamin kylässä Heerenveenissä kasvanut Bos aloitti jalkapallon pelaamisen VV Heerenveenissä ja on pelannut urallaan sekä SC Cambuurin että FC Groningenin akatemioissa.

– Minut vapautettiin viime vuonna SC Cambuurista ja etsin uutta mahdollisuutta itselleni Hollannista. Niin ei kuitenkaan tapahtunut, joten pelasin ennen tänne tuloani VV Heerenveenissä amatööritasolla, Bos kertaa.

Sil Bos taistelee HJS:n puolustuksen pelipaikoista. Kuva: Marko Kouhia.

Bos päätyi Hämeenlinnaan suomalaisen agenttinsa kautta.

– Halusin pelata jalkapalloa ja lähteä toiseen maahan. Sitten minulle tuli mahdollisuus saapua Suomeen. On hauskaa tutustua uuteen kulttuuriin ja uusiin ihmisiin, joten päätin lähteä seikkailua kohti. Teen samalla yliopisto-opintojani loppuun etänä Hollantiin. Jäljellä on enää yksi lukuvuosi ja lopputehtävät, liiketaloutta opiskeleva Bos kertoo.

Sekä topparina että laitapakkina operoiva Bos toivoo kauden menevän putkeen niin joukkueelta kuin häneltä itseltään.

– Haluan pelata niin paljon kuin mahdollista ja olla tärkeä pelaaja joukkueelle. Ehkä tulen nähdyksi ylempänä pelaavien joukkueiden toimesta ja saan steppejä eteenpäin. Ja toisaalta, meidän on tällä kaudella myös tähdättävä nousuun.

HJS:n päävalmentaja Tommi Silvennoinen kertoo, että Bosin ammattimainen ote antaa laadukkaan esimerkin joukkueen muille pelaajille.

– Sil tuo meille kansainvälisen tuulahduksen. Hän on ollut Hollannissa hyvissä akatemioissa ja hänestä näkyy hollantilainen jalkapallokoulutus. Sil on mukava persoona, joka on tullut hyvin mukaan ryhmään. Hänestä huokuu kentällä tietynlainen preesens taustansa kautta.

HJS:n keskuspuolustuksessa on kova tunku avauskokoonpanon paikoille.

– Linjassa, kuten muillakin pelipaikoilla on erittäin hyvä kilpailuasetelma. Meillä on pari topparia, jotka pystyvät pelaamaan myös laitapakkina. Puolustuksen suhteen tilanne on oikein hyvä. Muutenkin meillä on paljon pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan paria eri pelipaikkaa. Se on iso vahvuus, jonka eteen on tehty paljon töitä, Silvennoinen sanoo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.