Lauantai 28.01.2023
Nimipäivät: Kalle, Kaarlo, Kaarle, Mies
Hämeenlinna
Pilvistä
-1°C
Tuuli: 8 m/s SSW
 

HJS nousi loistavan toisen puoliajan turvin sarjakärkeen

HJS:n Timo Viljanen yrittää edetä ensimmäisellä puoliajalla.

HJS:n nuori joukkue tuskaili ensimmäisellä puoliajalla tehottomana kotiottelussaan PS-44:ää vastaan, mutta marssi jälkimmäisellä nelivitosella vastustamattomaan 4?1 (0?1) voittoon. Kuudes peräkkäinen voitto nosti hämeenlinnalaiset yksin sarjakärkeen.

Valkopaidat aloittivat ottelun pirteästi ja erinomaisella pelipäällä ollut Prince Mokuma väläytteli heti osaamistaan. Parin alkuminuutin jälkeen ote kuitenkin siirtyi noin viideksi minuutiksi Valkeakosken vieraille. Se jäikin melkein ainoaksi punapaitojen pidemmäksi pallonhallintajaksoksi.

Juuso Huhtapelto (9) ja Prince Mokuma olivat tehokkaina pelin ratkaisuvaiheessa.

HJS pääsi yrittämään maalintekoa niin kaukolaukauksilla, läpimurroilla kuin pidemmillä pelinrakenteluillakin. Kentän ykköshahmo helatorstain ottelussa oli taitava Prince Mokuma, joka ei kaihtanut fyysistäkään peliä ja voitti kaksinkamppailunsa säännönmukaisesti.

Kokenut vierasjoukkue pystyi kuitenkin estämään vapaiden tekopaikkojen synnyn ja pari kertaa tuomarin lippu nousi paitsion merkiksi, kun HJS-puolustuksen loistava pitkä avaus oli tuottamassa avopaikan.

Pallo-Sepot siirtyi 33. minuutilla johtoon kulmapotkunsa jälkitilanteesta, kun Elias Tolvanen pääsi tuikkaamaan pallon verkkoon. Niin sanotusti kenttätapahtumien vastainen maali näytti lisäävän valkopaitojen tuskaa ja loppujakso kului lievän yliyrittämisen merkeissä.

Prince Mokuma laukoi HJS:n tasoituksen 1?1:een.

HJS lisäsi tauon jälkeen vauhtia ja laittoi Pallo-Sepot ahtaalle heti toisen puoliajan alusta lähtien. Tasoitusmaalin laukoi itseluottamusta uhkuen Prince Mokuma 57. minuutilla ja vain neljän minuutin päästä tästä Juuso Huhtapelto siirsi HJS:n johtoon maata pitkin annetun kulman jälkeen.

Santeri Stenius (25) ja Giscard Mosamete (taustalla) seuraavat, kun pallo on toista kertaa PS:n maalissa.

Pallo-Sepot sai vielä hetkeksi paineen HJS:n päähän ja pääsi yrittämään tasoitusta kulmapotkulla ja muutamalla laukauksella. Eero Viljanen HJS-maalissa kesti nämä yritykset ja sen jälkeen vieraiden jaloista alkoikin puhti loppua.

HJS:n esitystä voi luonnehtia taktisestikin onnistuneeksi, kun kärkkäät vaihtomiehet Santeri Stenius ja Eetu Tapanainen iskivät vielä maalin mieheen. Tapanainen oli ehtinyt olla kentällä vasta viitisen minuuttia, ennen kuin hän naulasi loppulukemat röyhkeällä nousulla ja kovalla laukauksella 19,5 metristä.

Eetu Tapanainen laukoo numeroiksi 4?1.

Vieraiden liigassa ja 1.-divisioonassa asti marinoitunut miehistö ei puolestaan saanut vaihtopenkiltäkään piristystä otteisiinsa.

HJS:n taival kolmosessa jatkuu kesäkuun 6. päivänä PP-70:n vieraana.

Juha Reinikainen

Eetu Tapanainen iloitsee maalistaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.