Torstai 29.09.2022
Nimipäivät: Mikko, Mika, Mikael, Mikaela, Miika
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
6°C
Tuuli: 3 m/s NE
 

HJS luottaa aktiiviseen, aggressiiviseen ja vaativaan pelitapaan

Lauri Hakanen valmistaa joukkuettaan toukokuun 5. päivänä alkavaan sarjaan.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Lauri Hakanen luottaa, että Hämeenlinnassa pitkästä aikaa nähtävät Kakkosen pelit houkuttavat yleisöä katsomoon.

? Olemme ottaneet jo edellisinä kausina isoja askelia kiinnostuksen suhteen, sanoo joukkueen päävalmentajana kahtena edellisenä, nousuun päättyneenä kautena toiminut Hakanen.

Hakanen lupaa, että luvassa on aktiivista, aggressiivista ja pelaajille vaativaa pelitapaa toteuttava joukkue.

? Haluamme olla se jengi, joka osaa ja ymmärtää, mitä on pallollinen pelitapa. Pelaajilta se vaatii paljon, mutta on tietoinen valinta, että pelaajat joutuvat venymään äärimmilleen. Kun löydämme vaatimukset täyttäviä tyyppejä, se sataa suoraan pelaajakehityksen laariin.

Harjoitusottelut ovat näyttäneet, että HJS:n vire kohti sarja-avausta on nousujohteinen.

? Pelit ovat koventuneet matkan varrella ja viimeisimmät olemme pelanneet hyvätasoisia kakkosen jengejä vastaan. Tuloksellisesti nouseva vire ei ole vielä ihan täysin näkynyt, mutta suunta on oikea.

Tulostavoitteensa joukkue asettaa Hakasen mukaan itse, mutta vähimmäistavoite on sarjapaikan uusiminen. Harjoittelussa vaatimustaso on noussut sarjaportaiden mukana koko ajan, mutta amatööreillä se ei tarkoita niinkään harjoitusmäärien nostamista, kuin yksittäisten harjoitusten suunnittelua ja tekemistä entistä paremmin.

Myös otteluihin valmistautumisen vaatimukset nousevat.

? Taktisesti pelit käydään jo ihan eri tasolla kuin kolmosessa. Kilpailu kovenee, sitä se on, ja samalla hyvä mahdollisuus kehittää pelaajia. He eivät varmasti pääse ihan helpolla, Hakanen lupaa.

Sarjapelinsä HJS aloittaa toista sarjanousijaa, KaaPoa vastaan.

? Meidän lohkomme on yleisesti ottaen tasainen. Helppoja voittoja tuskin on tiedossa kenellekään. KaaPolla on meidän tapaamme omia, nuoria kasvatteja ja myös kovia, kokeneita maaliruiskuja Turun seudulta.

HJS on Hakasen mukaan pystynyt keväällä kehittämään omaa pelitapaansa määrätietoisesti eteenpäin.

? Toki siihen variaatioitakin löytyy, sillä vastustajakin osaa ajatella, mutta systeemi sinänsä on selkeä.

Yhteistyöseurasopimus Tampereen Ilveksen kanssa antaa mahdollisuuden täydentää kokoonpanoa enintään 20-vuotiailla lainapelaajilla.

? Se sopii meille. Meidän linjaus on pelata niin korkealla kuin oman seudun pelaajatuotanto edellyttää, ja Tampere kuuluu samaan seutukuntaan. Kokeneista pelaajistamme lähes kaikki ovat kotikylän pelaajia ja loput omia junnuja, Hakanen puntaroi.

HJS:n toiminnanjohtaja Ville Dahlman pitää juniorien ja koko seurayhteisön kannalta tärkeänä, että Hämeenlinnassa on vähintään kakkosen tasolla pelaava joukkue.

? Nuoret näkevät, että omalla paikkakunnalla on väylä eteenpäin. Jalkapallokulttuuri onkin jo ottanut isoja askelia eteenpäin, lukion urheilulinjalla jalkapalloilijoita on enemmän kuin koskaan ja samoin nuorten maajoukkueissa sekä aikuisten pääsarjoissa on ennätysmäärä HJS-kasvatteja.

Kakkosen lohko B:n otteluohjelma.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.