Torstai 08.06.2023
Nimipäivät: Salomon, Salomo
Hämeenlinna
Melkein selkeää
12°C
Tuuli: 4 m/s NW
 

HJS jatkaa A-poikien SM-karsintasarjan kärjessä kotitappiosta huolimatta

HJS taisteli kapteeninsa Atte Oran johdolla pisteistä loppuhetkille asti.

Hämeenlinnan Jalkapalloseuran (HJS) A-pojat hävisivät SM-karsintasarjan kotiottelunsa Grankulla IFK:ta vastaan 0 – 2 (0 – 0) mutta jatkavat silti huipputasaisen karsintalohkon piikkipaikalla.

Grani nousi hämeenlinnalaisista pisteen päähän ja kaikki viisi suorilla SM-sarjapaikolla olevat joukkueet mahtuvat neljän pisteen sisään. Jatkokarsintapaikalla väijyy Ilves viisi pistettä HJS:n takana mutta ottelun vähemmän pelanneena.

Reilut pari kuukautta sitten Grani kylvetti HJS:aa kotikentällään 4 – 1 mutta nyt HJS jahtasi tasapelipistettä aivan loppuhetkille asti. Avauspuoliaika näytti, että hyvin samantyylisesti pelanneilta joukkueilta löytyi tasavahvat kamppailuparit jokaiselle pelipaikalle. Parhaat maalipaikat loi GrIFK mutta huippuottelun HJS-maalilla pelannut Riku Haavisto kesti.

Pallo pysyy kentän puolella ja Riku Haaviston näpeissä.

Toinen puoliaika alkoi molempien joukkueiden rohkeilla hyökkäyksillä ja lievällä HJS:n hallinnalla. Puoliajalla kentälle vaihdetut Martin Kauppinen vasempana laitalinkkinä ja liberomaisesti häärinyt kuljetuskone Aatu Kajanto olivat sitä näkyvämmässä roolissa, mitä pidemmälle puoliaika eteni.

HJS:n hyvä vaihe puoliajan alussa ei kuitenkaan tuonut tulosta ja vastahyökkäyksestä iski Grani. Kajannon kanssa ottelun nopeimman pallollisen pelaajan tittelistä kamppaillut Santeri Koskinen sai hyvän syötön keskikentän oikealle puolelle ja teki itselleen maalipaikan nopealla puolenvaihtokuljetuksella. Haaviston loistopelastuksen jälkeen pallo jäi pelattavaksi maalin edustalle ja irtopallon toimitti verkkoon Elias Donner.

2 – 0 -osumakaan ei ollut kaukana, kun pian avausmaalin jälkeen Veerti Nieminen syötti laukaisupaikan boksin oikeaan reunaan Niklas Boye´lle jonka maavedon eteen Riku Haavisto kuitenkin ehti heittäytyä.

Toisen puoliajan hahmoihin lukeutunut Martin Kauppinen keskittää laidasta.

HJS:n sitkeä maalipaikkojen rakentelu vasemman laidan kautta näytti tuottavan tuloksen 75. minuutilla, kun Martin Kauppinen teki yhden monista nousuistaan ja syötti aivan päätyrajalta tekopaikan Niko Äikkäälle. Laukaus osui kuitenkin harmittavasti ylärimaan.

Yliajallakin Kauppisen pitkä keskitys loi vielä tekopaikan mutta Noel Lampen vieraiden maalilla ei tänään suostunut antautumaan. Yliaikaa pelattiin jo neljättä minuuttia, kun HJS:n keskikentältä loppui polttoaine ja Grani sai rakenneltua paikan taas vasemmalle laidalle. Lauri Kytömäki malttoi harhauttaa vastaantulleen Riku Haaviston ja nikata pallon maaliin.

Päävalmentaja Rauli Rannan suojatit saavat nyt keskittyä kaksi viikkoa harjoitteluun. Toukokuun alkuviikoilla vastaan asettuvat lohkon kärkipäässä myös viihtyvät Pori Akatemia YJ ja VPS.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.