Keskiviikko 06.12.2023
Nimipäivät: Niilo, Niko, Niki, Niklas, Nikolai

Tuuli:
 

Helteen keskeltä pelisysteemiä sisäistämään

Alkuverryttelyä tekevillä pelaajilla ei ole vaikeutta saada hikeä pintaan, kun Steelersin naisjoukkue valmistautuu harjoituksiin Elenia-Areenan pihalla. Tänä kesänä harvinainen hellekausi on osunut yksiin tiiviimmän lajiharjoitusjakson alkamisen kanssa.

? Ensimmäiseksi haluan saada joukkueen sisäistämään simppelin pelisysteemin. Sitä lähdetään kehittämään, kun taito nousee, sanoo valmentaja Jani Perkonmäki.

Perkonmäen tulo naisten Salibandyliigan ja Suomen cupin voittaneesta Classicista liigaan takaisin pyrkivään Steelersiin on yksi kesän kovista siirtouutisista.

? Tämä kuvio tuli eteen kavereiden kautta. He tiesivät, etten jatka Classicissa ja kysyivät, lähdetäänkö nostamaan Steelersiä liigaan. Mielenkiintoinen projekti jossa osana on pelaajien kehittäminen yksilöinä, hän luonnehtii.

Jani Perkonmäen uusi haaste on kehittää Steelersin joukkuetta ja pelaajia kohti liiganousua.

Jani Perkonmäen uusi haaste on kehittää Steelersin joukkuetta ja pelaajia kohti liiganousua.

Asetelma ei ole valmentajalle täysin uusi. Vähän alle vuosikymmenen mittaisen naissalibandyn valmennusuransa merkkipaaluiksi Perkonmäki mainitsee paitsi viime kauden tuplan, myös KooVeen kehittämisen karsijajoukkueesta liigan kärkipäähän.

Steelersin ensimmäinen harjoitusottelu uuden valmentajan alaisuudessa O2:ta vastaan päättyi voittoon 8?5.

? On kiva, että päästiin positiivisesti liikkeelle, kun joukkueen viime kausi päättyi tappioon. Tavoite on, että liigaan palataan takaisin.

Seuraava tiedossa oleva kovempi harjoituspelijakso on tiedossa vasta syyskuun alussa, jolloin vastaan tulee muun muassa Classic. Viime kaudella liigassa kovaan pallosateeseen joutunut maalivahti Viivi Laine tietää, että pelin tempo ja luonne on divarissa erilainen. Kovat harjoitusvastustajat hän toivottaa silti tervetulleeksi.

Viivi Laine arvioi, että kauden 2015-2016 joukkue on kovempi kuin viime kauden liigajoukkue.

Viivi Laine arvioi, että kauden 2015-2016 joukkue on kovempi kuin viime kauden liigajoukkue.

? Cupissakin toivottavasti pääsemme pelaamaan liigajoukkueita vastaan. Meille on tullut paljon maalintekovoimaa ja voi sanoa, että meillä on nyt divarissa kovempi jengi kuin viime kaudella liigassa.

Yli kymmenen vuotta hämeenlinnalaisjoukkueiden maalia vartioinut Laine antaa tunnustusta nykyisen joukkueen työmoraalille.

? Selvästi huomaa, että kaikki ovat ottaneet nousutavoitteen tosissaan, töitä on tehty kunnolla.

Steelersin edeltäjää Trackersia aikanaan edustanut Miia Salminen on yksi joukkueen uusista pelaajista. Viime kaudella Pekolan Iskussa pelannut Salminen haluaa yhä kokeilla rajojaan.

? Tiesin, että täällä on aina ollut homma hanskassa niin, että pelaajat saavat keskittyä vain pelaamiseen. Steelersiin siirtyi myös pari kaveria, niin halusin itsekin tänne. Valmennukseenkin tuli uusia tuulia ja kokemusta liigaympyröistä, mikä on minulle uutta, hän kertoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.