Lauantai 13.07.2024
Nimipäivät: Joel, Ilari, Lari

Tuuli:
 

Happeen kolme ylivoimamaalia liikaa Steelersille

Steelersin ykkösketju oli sunnuntaina loistoiskussa. Timo Johansson tuulettaa tässä illan ensimmäistä maaliaan.

Steelers ei pysty alussa löytämään riittävää vaihdetta vastustajan pelinopeuteen mutta sen jälkeen pelaa käytössä olevaan materiaaliinsa nähden lähes koko ottelun ajan osaamisensa ylärajoilla. Eilinen ottelu SPV:tä vastaan ja sunnuntainen ottelu Happeeta vastaan noudattivat lähes samaa kaavaa, kun jyväskyläläiset tänään menivät Veli-Matti Hynysen maalilla johtoon ajassa 2.27.

Toisessa erässä Jami Manninen lisäsi vieraiden johdon 0?2:een ylivoimalla. Steelers pääsi yrittämään ylivoimalla kahdesti ottelun puolivälin vaiheilla, mutta tuloksetta. Joukkueen puolustuksesta puuttuu tällä hetkellä loukkaantumisten takia niin paljon pallollista osaamista, että pelinrakentelu ylivoimalla jää lähes täysin Ville Lastikan oivallusten varaan.

Steelersin ykkösketju oli sunnuntaina paikkansa arvoinen. Hyvään kuntoon vertynyt Heikki Hätönen alusti erän lopulla hyvällä nousullaan ja syötöllään Aleksanteri Ihalaisen kavennusmaalin.

Maalin syöttäjä Heikki Hätönen on paraatipaikalla, kun Happeen Markus Laakso haroo tyhjää Steelersin avausmaalissa.

Puoli minuuttia ennen erän loppua Ihalainen syötti ja Timo Johansson laukoi läheltä tasoituksen. Kolmannen erän alkupuoliskolla oli Happeen vuoro rakennella hyviä hyökkäyksiä mutta laukaukset viuhuivat ohi tai yli.

Timo Johansson tasoittaa 2?2:een ajassa 39.29.

Happeen Peter Kotilainen onnistui maalinteossa ajassa 49.06. Steelersin Nico Jonaeson puolestaan sai heti seuraavassa vaihdossa jäähyn ja Happeen Otto Tikka rankaisi vaparin jälkeen neljässä sekunnissa.

? Ylivoima pelasi meille tänään kaksi pistettä, muuten maalinteko oli vaikeata, kommentoi Happeen päävalmentaja Mikko Lehto.

Valtteri Niemi kuittasi Antti Aarnion upeasta esityöstä numerot 3?4:ään alle minuutissa Happeen ylivoimamaalista, mutta ajassa 51.52 Markus Sipronen sai marssia jäähypenkille. Happeen kolmas ylivoimamaali syntyi nyt kahdessa sekunnissa, joten Lehdon puheet voi allekirjoittaa.

Maalintekijä Aleksanteri Ihalainen iloitsee Steelersin avausmaalista.

Steelers tuli aikalisän jälkeen ja ilman maalivahtia vielä maalin päähän ajassa 58.09, kun Johansson teki maalin edestä illan toisensa Jonaesonin syötöstä. Jännitettävää ja paikkoja riitti loppuun asti, mutta tällä kertaa pisteet lähtivät kohti Keski-Suomea.

? Kahta pistettä tultiin hakemaan ja se riittää, Happee-käskijä Mikko Lehto summasi.

Happee osasi hänen mukaansa varautua Steelersin matalaan karvaukseen.

? Pelin tempo ei noussut kovin kovaksi, ja siihen nähden maalipaikkoja oli paljon.

Nico Jonaeson sivaltaa, mutta kakkosketju jäi tänään maaleitta.

Steelersin päävalmentajan Jussi Sihvosen mielestä ottelu meni lähes käsikirjoituksen mukaan.

? Saatiin pidettyä Happee kurissa, mutta omissa paikoissa emme olleet tarpeeksi tehokkaita. Alussa myös eilisen ottelun rasitukset näkyivät. Vastustajan veskaria ei turhaan palkittu parhaana, sillä hän pelasi tosi hyvin.

Steelersin seuraavaa kotiottelua joudutaan odottelemaan uuden vuoden aatonaattoon asti, jolloin Elenia-Areenalle saapuu SB Welhot. Sitä ennen TPS isännöi Steelersiä 18.12.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.