Perjantai 29.09.2023
Nimipäivät: Mikko, Mika, Mikael, Mikaela, Miika

Tuuli:
 

BUUMI: Hämeenlinnan Suunnistajien lajikoulussa täyttyy lähes 60 rastipassia

Alajärven rannalla sijaitseva Tervaniemi on luontoon mieltyneiden kannalta yksi Hämeenlinnan helmistä. Toukokuisena maanantai-iltana liekit loimottavat nuotiokodalla ja Hämeenlinnan Suunnistajien juuri päättyneen lasten suunnistuskoulun osallistujat saattajineen hakeutuvat lämpöön.

Lumisateesta huolimatta rastipassin hakijoita riittää, sillä Hippo-suunnistuskoulussa on tänä vuonna lähes 60 nuorta osallistujaa.

? Määrä on viime kesään verrattuna lähes tupla ja tilanne on sama aikuisten puolella, kertoo toista kesää suunnistuskoulun vetäjänä toimiva Eija Raimovaara.

Eijalla on aiempaa kokemusta lasten harrastustoiminnan ohjaamisesta jalkapallon parista. Suunnistukseen hän päätyi lastensa harrastuksen kautta.

Suunnistuskoululainen Aarre Ahtila äitinsä Hanna Ahtilan kanssa vaihtoi tunnin päätyttyä kuulumiset ohjaaja Eija Raimovaaran kanssa. Aarre on ehtinyt jo käydä kuntorasteilla, mutta suunnistuskoulussa hänellä on menossa ensimmäinen kesä.

Huhtikuun alkupuolella alkanut suunnistuskoulu oli ehtinyt jo viidenteen kokoontumiskertaansa, mutta olot olivat talvisemmat kuin kertaakaan aiemmin.

? Hurjan oloinen sää, mutta luotimme että se menee ohi, sanoi poikansa Aarren seurana Vainukoira-teemalla pidettyyn harjoitukseen osallistunut Hanna Ahtila.

Eija Raimovaara kertoi, että pienimpien ryhmän eli Oravien harjoituksen ideana oli opetella karttamerkkejä ja kartan suuntaamista.

? Opettelu tapahtuu hyvin pienien asioiden kautta, hän kuvailee.

Raimovaara iloitsee, että hänellä on ohjaajakaverina pitkän linjan suunnistaja ja ohjaaja Anu Laine, jolla on pidempi kokemus siitä, miten hommaa pyöritetään.

Hämeenlinnassa pari vuotta ja yhteensä vuosikymmenen ajan suunnistusta opettanut Laine arvioi, että Hämeenlinnan Suunnistajien suunnistuskoulun suosio on osaksi valtakunnallisen buumin ja osaksi oman hyvän toimintatavan löytämisen ansiota.

? Mukana on tänä vuonna paljon sellaisia, jotka olivat suunnistuskoulussa viime vuonnakin ja kai se luontoliikunta ihmisiä kiinnostaa. Muutosta on tehty ainakin sen suhteen, että suunnistuskoulun harjoitukset on tuotu kantakaupunkiin tai lähelle kantakaupunkia. Ollaan lähellä ja aluksi helpoissa maastoissa. Kun lapset koukuttuvat lajiin, voidaan lähteä pidemmälle ja vaativampiin maastoihin, Anu Laine sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.