Keskiviikko 07.06.2023
Nimipäivät: Suvi, Roope, Robert
Hämeenlinna
Selkeää
12°C
Tuuli: 4 m/s WNW
 

Atte Koivuniemi HJS-miesten valmennukseen

Atte Koivuniemi (vas.) ja Tommi Silvennoinen valmentavat HJS:n miesten edustusjoukkuetta. Kuvaaja: Marko Kouhia.

HJS:n uuden päävalmentajan Tommi Silvennoisen kanssa pitkään samassa valmennustiimissä junioripuolella ollut Atte Koivuniemi jatkaa Silvennoisen valmennustiimissä myös HJS:n edustuksessa.

32-vuotiaalla Koivuniemellä on takanaan jo 15 vuoden valmennusura.

– 17-vuotiaana aloitin 1994 syntyneiden haastejoukkueessa parin vuoden ajan ja sitten olin 1997 syntyneiden joukkueessa vuoden verran. Näiden jälkeen kävin vetämässä silloin tällöin erinäisten joukkueiden treenejä, kunnes Silli houkutteli mukaan silloisten B-junioreiden ryhmään, kun oma pelaaminen ei oikein enää luonnistunut. Siitä sitten innostuin ja olen ollut mukana viisi vuotta, joista kolme viimeisintä A-junioreissa. Meillä on ollut huikea valmennustiimi ja taustajoukot, joiden kanssa on ollut hienoa toimia, Koivuniemi toteaa.

Päävalmentaja Silvennoisen tapaan myös Koivuniemi ottaa hyppäyksen juniorimaailmasta aikuisten maailmaan.

– Haaste on tietysti suuri, mutta aikuismaailmassa pelaajilla on iso vastuu omasta kunnosta ja uskon pelillisten asioiden läpikäymisen olevan helpompaa, kun pelaajilla on enemmän kokemusta ja näkemystä pelistä. Huippufiilikset on lähteä mukaan. Joukkueessa on paljon tuttuja pelaajia ja uskon, että olen valmis auttamaan jätkiä tavoitteissaan.

– Vahvuuksiani ovat pelin näkeminen ja vastustajan analysoiminen. Pystyn reagoimaan nopeasti siihen, jos vastustajalla on heikkouksia tai se muuttaa pelaamistaan jollain tapaa pelin aikana.

Vuosien yhteistyö päävalmentaja Silvennoisen kanssa saa jatkoa, josta Koivuniemi on innoissaan.

– Sillin kanssa koutsaaminen on ollut todella mukavaa ja antoisaa, ja hän on opettanut minua paljon. Ajattelemme pelistä samalla tapaa ja hänen kanssaan keskusteleminen on sujuvaa. Muodostamme motivoivan ja vaativan valmennuksen, jossa arvot ovat isossa osassa tekemisessä. Tätä kautta saamme sellaisen arjen, jota kilpaurheilu vaatii ja jotta pelaaminen voi kehittyä.

Silvennoinen kehuu Koivuniemeä ja kertoo, että kaksikko täydentää hyvin toisiaan.

– Atte ymmärtää pelistä todella paljon ja pystyy auttamaan pelin sisällä. Hän tunnistaa miten vastustaja pelaa, ja mitä heikkouksia ja vahvuuksia niillä on olemassa. Hän on ollut mukana monta vuotta ja olemme molemmat kehittyneet sinä aikana. Hän pystyy auttamaan todella hyvin arjessa ja haastamaan taktisessa ajattelussa muita sen suhteen mikä sopii meille tai mikä sopii suhteessa vastustajaan. Luotto Atteen on todella kova, Silvennoinen toteaa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.