Keskiviikko 27.09.2023
Nimipäivät: Vesa

Tuuli:
 

Archibald Barnes Huskiesin puolustuksen tukimieheksi

Yhdysvaltalainen Archibald Barnes (#15) on 25-vuotias ja lähes kaksimetrinen puolustuksen tukimies.

Yhdysvaltalainen Archibald Barnes (#15) on 25-vuotias ja lähes kaksimetrinen puolustuksen tukimies.

Hämeenlinna Huskies vahvisti jälleen rivejään kolmella uudella pelaajalla. Puolustuksen tukimieheksi amerikkalaisen jalkapallon 1-divisioonaan valmistautuva Huskies pestasi 25-vuotiaan Archibald Barnesin (Vanderbilt University, USA).

Barnesin lisäksi Hurtat kiinnittivät kaksi kotimaista pelaajavahvistusta. Vuoden 2014 EM-kisoissa maajoukkuepaidassa esiintynyt keskushyökkääjä Velipekka Jaakonsaari sekä linjapelaaja Antti Koppala liittyivät Hurttalaumaan yksivuotisilla sopimuksilla.

Archibald ?Archie? Barnes pelasi yliopistourallaan Vanderbiltin arvostetussa yliopistossa (SEC-konferenssi, FBS, 1-Divisioona). Neljän kauden aikana 196-senttinen ja 105-kiloinen Barnes rekisteröi tilastoihin 153 taklausta, kolme pelinrakentajan säkitystä ja kolme syötönkatkoa, joista yhtä hän palautti touchdownin arvoisesti 100-jaardin matkan Tennessee Volunteersia vastaan.

Viimeisellä kaudellaan Vanderbiltissa Barnes oli yksi puolustuksen kapteeneista. Joukkueen puolustus oli samana vuonna NCAA:n rankingeissa TOP-20 sijoilla useissa eri kategorioissa. Barnes on erittäin kilpailuhenkinen ja sopimuksen allekirjoitettuaan hän kommentoi seuraavasti:

? Kovana kilpailijana olen aina arvostanut mahdollisuutta pelata ympäristössä, jossa tähdätään huipulle. Huskiesin tilastot ovat vaikuttavat ja oli todellinen kunnia, kun joukkueen johtoryhmä otti yhteyttä minuun.

Barnes uskoo pystyvänsä tuomaan oman lisäpanoksensa joukkueen pitkäaikaiseen menestykseen.

? Odotukset on tehty selviksi, haluamme voittaa mestaruuden ja teemme omistautuneesti töitä saavuttaakseemme tavoitteen.

Hämeenlinnasta urheilukaupunkina ja Hurttalauman faneista Barnes on kuullut pelkkää hyvää.

? On ilmeistä, että yhteisö tukee vahvasti Huskiesin ohjelmaa ja odotan, että pääsen osaksi kaupungin vieraanvaraisuudesta. On etuoikeus päästä mukaan tällaiseen yhteisöön ja toivon pystyväni tuomaan oman positiivisen vaikutukseni, aina kun siihen on mahdollisuus. Odotan ihmisten tapaamista ja kaupungin elämänmenoon tutustumista.

Barnes saapuu Hämeenlinnaan toukokuussa.

Isokokoinen ja väkivahva puolustuksen linjamies Koppala siirtyy Hämeenlinnaan Nokia Ghosthuntersista. Velipekka Jaakonsaari puolestaan siirtyy Huskiesiin Seinäjoki Crocodilesista. Keskushyökkääjän paikan lisäksi myös laitahyökkääjänä aiemmin pelannut Jaakonsaari on tulevalla kaudella tärkeä lenkki Huskiesin Air Raid -hyökkäyspelissä. Huskiesin tulevan kauden pelisysteemi vaatii keskushyökkääjältä juoksu- ja blokkausvoimaa sekä hyvät kädet pallon kiinniottoon.

Puolustuksen vahvistukset Barnes ja Koppala olivat tärkeitä lisäyksiä omilla pelipaikoillaan. Barnes pystyy isokokoisena ja nopeana yksilönä pelaamaan kaikilla tukimiespaikoilla sekä myös puolustuslinjan päädyissä, kun taas Koppalan vahvuutena on linjan keskustan ankkurointi.

Päävalmentaja Stan Bedwell myhäili tyytyväisenä saadessaan tuoreet Hurtat mukaan laumaan.

? Archie Barnes, Velipekka Jaakonsaari ja Antti Koppala ovat pelaajina linjassa sen projektin kanssa, jota olemme Hämeenlinnaan rakentamassa. Barnes on erinomainen pelaaja ja todellinen johtaja, kuten hänen valintansa kapteeniksi seniorikaudella osoittaa.

Hämeenlinna Huskies jatkaa valmistautumistaan leireilemällä maalis- ja huhtikuussa Hämeenlinnassa. Joukkue myös matkustaa Hanko Sun Cityn vieraaksi Solvallan urheiluopistolle yhteisleirin ja scrimmagen merkeissä myöhemmin keväällä. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.