Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

ANTEEKSI: Selkäsauna nöyrrytti Steelers-luotsin pahoitteluihin

Timo Kankaanpää puolustustaistelussa Classicin sinistä ylivoimaa vastaan.

Jokainen Classicin kolmesta kentällisestä teki enemmän maaleja kuin koko Steelersin joukkue. Siinä viiltävä tilastofakta, jos haluaa välttää kliseiset kielikuvat Steelersin kotitappiosta 3?16 (1?5, 1?8, 1?3) hallitsevalle liigamestarille.

Kun Timo Johansson (2+0) ajassa 6.40 tasoitti ylivoimalla ottelun 1?1:een, näytti ilta kotiyleisön kannalta vielä hyvältä. Sen jälkeen ottelu kääntyi suoranaiseksi teurastukseksi.

? Tämä oli rehellinen selkäsauna. Kaikki mahdolliset pahoittelut yleisölle kahdesta ensimmäisestä erästä. Kolmas erä oli ainoa mitä ei tarvitse pyydellä anteeksi, kommentoi Steelers-valmentaja Jussi Sihvonen.

Tässä laukova Lassi Vänttinen (1+2) oli osa Classicin kakkoskentällistä joka teki yhteensä seitsemän maalia. Numeroa 19 kantava Joonas Pylsy kirjautti tehot 1+3 ja oli ottelun hopeapalkittu.

Mitä sitten on tapahtunut sille Steelersille, joka avasi liigakautensa jatkoaikavoitolla TPS:stä? Kysymys saa ainakin osittaisen vastauksen siitä, että tuo peli oli nykyisen sarjataulukon valossa jumbofinaali.

? Siihen on syynsä, että toinen joukkue lähtee Champions Cupiin ja toinen katselemaan videoita. Tiesimme, että alkukierrokset ovat vaikeita ja varsinaiset päävastustajamme ovat edessä vasta lokakuussa, mutta kyllä tässä sarjassa jokaiseen peliin pitää asennoitua vähintään taistelemaan, sanoi Sihvonen.

Samuli Grönfors teki Steelersin kolmannen maalin ja oli joukkueen yritteliäimpiä.

Sihvonen kertoi kaipaavansa joukkueelta lokakuussa paluuta haalariosastolle. Asennetta tarvitaankin kolmen tappion jäljiltä. Tappioita liigan kärkikaksikolle Classicille ja Happeelle ei ehkä voi pitää jättiyllätyksenä, vierastappio SB Welhoille sen sijaan oli pieni yllätys.

Huolestuttavinta on tietysti se, että kolmessa viimeisimmässä ottelussa Steelersille on tehty peräti 35 maalia, vaikka maalivahtipelin piti olla yksi joukkueen vahvuuksista. Maalissa lauantaina aloittanut Tomi Aaltonen vaihdettiin Pasi Järviseen tilanteessa 2?7, mikä ei muuttanut ottelun käsikirjoitusta millään tavalla.

Classicin Miro Lehtinen (vas.) on antanut jalkojensa välistä taaksepäin syötön ottelun kolmostähden Joona Rantalan tekemään Classicin 3?14-maaliin.

Joona Rantala (oik.) iloitsee maalistaan.

Katsomossa olleet yli 700 katsojaa eivät hylänneet Steelersiä, vaan kannustusta riitti vielä toisen erän lopulla, kun kotijoukkue onnistui tappamaan Classicin kahden miehen ylivoiman. Ottelun parhaana palkittu Classic-puolustaja Mikko Leikkanen tosin onnistui täydentämään hattutemppunsa pian rangaistusten päättymisen jälkeen.

Steelersin ottelut jatkuvat vasta kahden viikon päästä Nokian KrP:n vieraana. Elenia-Areenalla joukkue pelaa seuraavan kerran 20.10., kun vastassa on KooVee.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.