Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Virikkeitä perheiden yhteiseen arkeen

Kepillä jäätä. Hämeenlinnassa on oivat mahdollisuudet erilaiseen perheliikuntaan luonnossa.

Kepillä jäätä. Hämeenlinnassa on oivat mahdollisuudet erilaiseen perheliikuntaan luonnossa.

Hämeenlinnan seudulla on tulossa tämän vuoden aikana useita maksuttomia perheliikuntatapahtumia, joiden tarkoituksena on saada perheet liikkumaan yhdessä. Koko perheen ja lasten hyvinvoinnille tärkeää on perheen yhteinen aktiivinen aika, aivan kuten yhteiset ruokailu- ja lepohetketkin.

Hämeenlinnan seudulla on upeat mahdollisuudet yhdistää luonto ja perheliikunta. Se ei tarkoita lisää kustannuksia, vaan päinvastoin perheiden on mahdollista hyödyntää olemassaolevia liikuntamahdollisuuksia ja lisätä omatoimista aktiviisuutta.

? Erilaisten tapahtumien avulla tuomme vinkkejä ja ideoita perheiden yhteiselle tekemiselle, Lasten Liikunnan Tuen toiminnanjohtaja Juha Liedes kertoo.

Hämeenlinnan kaupungin ja Linnan infran teettämässä tutkimuksessa selviää, että kuntalaiset hakevat luonnosta nimenomaan liikkumis- ja virkistäytymismahdollisuuksia. Lisäksi haetaan luonnon rauhaa ja halutaan ihailla maisemia.

Aulangon Ulkoilumajalla ensi lauantaina järjestettävän tapahtuman teemana on lintujen pihabongaus. Tapahtumassa tarkkaillaan ulkoilumajan lähipiirissä liikkuvia lintuja. Aulangon kodan vieressä on talven ajan ollut Kanta-Hämeen lintutieteellisen yhdistyksen ylläpitämä lintujen ruokintapiste.

? Yhdistyksen jäsenet auttavat tapahtumassa tunnistamaan talvisia lintulaudan ja lähiympäristön lintulajeja. He myös kertovat ja neuvovat lintujen talviruokinnasta, kertoo Aulangon Ulkoilumajan toimintaa pyörittävän Lasten Liikunnan Tuen toiminnanjohtaja Liedes.

Lisäksi Luonnollisesti Ulkona -perheliikuntapäivässä on monipuolisia vaihtoehtoja talviliikuntaan. Koko perheen liikuntarastirata kiertää Ulkoilumajan ympäristössä. Lumikenkäretkellä pääsee tutustumaan ohjaajan opastuksella lähiluontoon sekä bongaamaan lintuja. Aulangonjärven jäälle on myös aurattuna kenttä, jossa järjestetään tossulätkäpelit.

Ensi viikon tiistaina Hämeensaaressa järjestetään myös valtakunnallinen Ice Skating Tour yhteistyössä Suomen Luisteliiton kanssa. Ohjelmassa on jäädisko, limboa, pujottelua, kisailuja sekä perinteistä kuntoluistelua musiikin siivittämänä. Paikalla on myös luistimien testipiste. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.