Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Toivo Kuula -ooppera täyttää Iittalan tunteilla

Toivo Kuula -kamariooppera saa kantaesityksensä keskiviikkona 13. kesäkuuta. Harjoituksissa on tehty kiivaasti töitä ainutlaatuisen kulttuurielämyksen tuottamiseksi.

Toivo Kuulasta kertova kamariooppera Yllätä ikuinen virta saa kantaesityksensä Iittalan musiikkijuhlilla keskiviikkona 13.6. Suurten tunteiden säveltäjän elämän dramaattiset käänteet, ristiriidat ja onnen hetket taipuvat lavalle Arto Myllärisen sanoin ja Sampsa Ertamon sävelin.

Toivo Kuulana loistaa monisävyisistä tulkinnoista tunnettu nuori tenori Kalle Virtanen. Kuulan ensimmäisen vaimon roolin tekee upeasti mezzosopraano ja näyttelijä Eeva Semerdjiev, joka on hiljattain palannut Suomeen työskenneltyään useita vuosia Yhdysvalloissa.

Muusana ja suloisena toisena vaimona kuullaan keväällä Berliinin taideyliopistosta valmistunutta sopraano Vilja Riutamaata, joka on toiminut solistina myös Kansallisoopperassa. Vaikuttava baritoni Matti Torhamo tekee kolmoisroolin Kuulan kovana isänä, sävellysopettaja Sibeliuksena ja epäonnekkaana juhlijana.

Odysseus-kvartetti tekee Ertamon johdolla tarkkaa työtä aina hautajaisvirsien painostavasta tunnelmasta juhlien hilpeään kepeyteen. Kuten partituurissa lukee ?Soita kuin olisit humalassa, silti taitavasti ja hallitusti.

? Olen todella iloinen siitä, miten hyvää työtä kvartetti tekee, vaikkei se välttämättä jatkuvasta yksityiskohtien hiomisestani käy ilmi, Ertamo pohtii.

? Koko työryhmä on ollut parempi, mukavampi ja tehokkaampi kuin uskoinkaan!

Lippuja kamarioopperaan saa Tiketin ja Ticketmasterin kautta, ja etenkin päivänäytöksen alle 30 euron liput ovat ilahduttaneet oopperan ystäviä.

? Onhan tämä kuin jalokivi hektiseltä Oopperatalolta tuotuna Iittalan maaseudun vehreään rauhaan. Työryhmän hyvä yhteishenki täällä näkyy ja kuuluu lopputuloksessa, ohjaaja-libretisti Myllärinen iloitsee.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.