Perjantai 09.06.2023
Nimipäivät: Ensio
Hämeenlinna
Selkeää
13°C
Tuuli: 3 m/s NE
 

Sulasol-juhla muuttaa keskustaliikennettä

Sulasolin juhlakulkue liikkuu torilta jäähallille sunnuntaina 14.5. kello 13.30 alkaen ja katuja suljetaan kartan osoittamalla tavalla.

Sulasolin Laulu- ja soittojuhlat järjestetään Hämeenlinnassa perjantaista 12.5. sunnuntaihin 14.5. Tapahtumaan osallistuu noin 2 800 kuorolaulajaa eri puolilta Suomea, aina Sodankylästä ja Lieksasta saakka. Mukana juhlahumussa on myös Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Viikonlopun aikana kuullaan kymmeniä kuorokonsertteja ja -keikkoja eri puolilla Hämeenlinnaa.

Tarjolla on jokaiselle jotain: eturivin suomalaisia kuoroja ja lauluyhtyeitä Ylioppilaskunnan Laulajista Vox Aureaan ja Naiskuoro KYNistä Rajattomaan, Kuorot kuutamolla -kapakkakierros, piknik-konsertti Linnanpuistossa ja perinteisempiä konsertteja Raatihuoneella, Verkatehtaalla ja kirkoissa. Laulu valtaa myös kauppakeskukset, kahvilat ja ravintolat.

Torilla järjestettävät tapahtumat ja juhlakulkue sulkevat myös katuja ja aiheuttavat poikkeusreittejä Hämeenlinnan keskustassa perjantaina 12.5. ja sunnuntaina 14.5. Toria ympäröiviä katuja suljetaan Laulu- ja soittojuhlien avajaisia varten perjantaina 12.5. kello 17 ja 21 välisenä aikana.

Lisäksi tapahtumaan saapuvat osallistujat voivat ruuhkauttaa Verkatehtaan ympäristöä perjantaina 12.5. kello 15-18.

Hämeenlinnan torilla järjestettävää juhlajumalanpalvelusta varten torin ympäryskadut suljetaan sunnuntaina 14.5. kello 9-15.

Juhlakulkue lähtee torilta jäähallille kello 13.30 ja sulkee edetessään katuja oheisen kartan mukaisesti noin kello 14.30 saakka.

Myös kaupungin linja-autoliikenne siirtyy perjantaina ja sunnuntaina poikkeusreiteille ja väliaikaisille pysäkeille torin ympäristössä.

Suomen mittavimpiin kuorotapahtumiin lukeutuvat Laulu- ja soittojuhlat järjestetään viiden vuoden välein, viimeksi 2012 Kuopiossa ja 2007 Porissa.

Tänä vuonna tapahtumassa juhlistetaan ennen kaikkea 100-vuotista itsenäisyyttään juhlivaa Suomea. Kyseessä onkin yksi suurimmista Suomi 100 -tapahtumista Kanta-Hämeen alueella. Tapahtuma on valittu myös vuoden 2017 Häme-päiväksi. Tapahtuman suojelijana toimii tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.