Perjantai 22.09.2023
Nimipäivät: Mauri

Tuuli:
 

Seurakunnalla urkujen ja laulun marraskuu

Marraskuun pimeitä iltoja valaistaan musiikilla. Hämeenlinna-Vanajan seurakunta järjestää kaksi konserttia, joiden keskiössä ovat laulu ja urut.

Urkuri-pianisti Anna-Maija Virtanen on yksi konserttien päätähdistä.

Urkuri-pianisti Anna-Maija Virtanen on yksi konserttien päätähdistä.

Perjantaina 11.11. Hämeenlinnan kamarikuoro ja urkuri-pianisti Anna-Maija Virtanen esittävät urkujen ja kuoron komeimpia sävellyksiä Hämeenlinnan kirkossa kello 19.

Urut ja kuoro -konsertti rakentuu virolaisen Rudolf Tobiaksen sävellysten ympärille, mutta illassa kuullaan myös Maurice Duruflén, Felix Mendersonin, Gabriel Faurén, Cesar Franckin, Henry Purcellin ja Urmas Sisaskin teoksia.

Anna-Maija Virtanen toimii Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttorina ja täydentää urkujensoiton opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Virtanen on aktiivinen kamarimuusikko ja on tehnyt paljon yhteistyötä erityisesti laulajien kanssa.

Kamarikuoro jatkaa konsertilla viime kevään projektiaan, Josef Haydnin Luomista. Projektikuoroa johtaa Heikki Seppänen.

Tiistaina 15.11. kello 19 Anna-Maija Virtanen yhdistää voimansa tenori Juho Punkerin kanssa. Suomalaisen musiikin illassa Hämeenlinnan kirkossa kuullaan rakkaita suomalaisia yksinlauluja kuten Taneli Kuusiston Suomalainen rukous ja Oskar Merikannon Merellä. Konsertin ohjelmistossa on myös harvemmin kuultavia teoksia.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.