Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Pumppuasema käynnistyy Eräs Teatterilla

Eräs Teatterin lavalla nähdään tänä syksynä Marita Kärkkäisen käsikirjoittama komedia, Pumppuasema. Pumppuasema kertoo vuorilla sijaitsevasta pumppuasemasta, jonka rauha rikkoutuu, kun pumppuasemakomission lähettämä pikkumainen tarkastaja tulee asemalle yllätyskäynnille ja saa kaikkien asemalla kävijöiden päivärutiinit kerralla sekaisin.

Pumppuasemanhoitajan on tehtävä mitä tehtävissä on. Kuvaaja: Heikki Löflund.

Pumppuasemanhoitajan on tehtävä mitä tehtävissä on. Kuvaaja: Heikki Löflund.

Kaupungin yläpuolella on voimalatyömaan jäljiltä ?järviallas, joka ei mahdu rantojensa sisään?. Kun vuorilla alkaa sataa paljon pelkona on, että vedenpinta saattaa kohota liian korkeaksi, jolloin altaan patovallit saattaisivat murtua ja kaupunki alhaalla peittyisi mutaan ja veteen.

Pumppuasemaa on 30 vuotta hoitanut sama ja uskollinen mies, joka on aina noudattanut pumppuasemanhoitajankäsikirjan ohjeita ja pykäliä. Alati jatkuvan sateen seurauksena pumppuasemanhoitaja on kuitenkin kovin eri mieltä siitä, millaisia tarvittavia toimia asemalle tullaan yhtäkkiä hänen puolestaan tekemään.

Kun tähän lisätään vielä postinjakaja, kaupungin pumpputoimiston päällikkö, naapurissa asuva tohtori ja lähistöllä retkeilevä outo porukka, on työlleen omistautuneen pumppuasemanhoitajan elämä kerrasta sekaisin ja viranhoitokin estyy pelottavin seurauksin.

Tämän vuoksi pumppuasemanhoitajan on tehtävä mitä tehtävissä on. Myös erikoispääylipumppumestarin arvonimi tuntuu olevan saavutettavissa kaupungin tuhoutumisesta huolimatta. Oman sopan näytelmässä keittää myös salaperäinen taloudenhoitaja, jota kukaan ei oikeasti tunnu tuntevan.

Hämeenlinnalainen Eräs Teatteri on Aulangontiellä, entisissä Valtion pukutehtaan tiloissa toimiva harrastajateatteri. Pumppuaseman näytökset Eräs Teatterissa alkavat 8.11.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.