Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Peitsi tanassa vie keskiajan rakkauden teemoihin

Suuren suosion saavuttaneet Kansallismuseon Match Made in Museum -sinkkuillat saavat jatkoa Hämeen linnassa lauantaina 14.5. kello 18?22. Tällä kertaa tapahtuma on tarkoitettu sekä helluntaiheilaansa vielä etsiville että jo parinsa löytäneille, jotka molemmat saavat tunnistamisen avuksi omat tarransa. Tapahtuman alaikäraja on 18 vuotta, yläikärajaa ei ole.

Vinkkejä ritariromantiikkaan on muiden muassa tarjolla Peitsi tanassa -illassa. Kuva Heavy Metal -näyttelyn infosta.

Vinkkejä ritariromantiikkaan on muiden muassa tarjolla Peitsi tanassa -illassa. Kuva Heavy Metal -näyttelyn infosta.

Miten liehiteltiin mielitiettyä, millaisia rakkausrunoja riimiteltiin ja milloin saattoi uhata kaksintaistelu? Millaisin keinoin päädyttiin aviovuoteeseen ja mitä siellä ensimmäisenä yönä tehtiin? Peitsi tanassa -illassa Hämeen keskiaikainen linna paljastaa pehmeämmän puolensa ? tosin romantiikan lisäksi keskiajan rakkauteen kuuluivat myös kuppa ja petos.

Illan ohjelmassa on muun muassa pikatreffejä linnan tyyliin, vinkkejä ritariromantiikkaan sekä miekkailukoulu. Lisäksi tapahtumassa voi perehtyä historiallisten rakkausrunojen kirjoittamiseen ja linnanneitojen suosikkitansseihin ja ikuistaa itsensä kuvauspisteessä haarniskaan tai linnan emännän pukuun pukeutuneena. Ohjelman toteuttamisessa on mukana Hämeen keskiaikaseura.

Tapahtumalippu oikeuttaa myös sisäänpääsyyn Heavy Metal -haarniskanäyttelyyn, jossa järjestetään illan aikana toiminnallisia opastuksia. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.