Lauantai 25.03.2023
Nimipäivät: Aija
Hämeenlinna
Pilvistä
0°C
Tuuli: 7 m/s WNW
 

Palanderin talon Talviriehassa pääsee pulkkamäkeen

Kuva: Heikki Haavisto.

Lauantaina 7.3. vietetään taas Palanderin talon Talviriehaa. Kotimuseon edustalle Linnankadulle ajetaan viitisentoista kuormaa siirtolunta pulkkamäen pohjaksi.

Lastentapahtumassa on luvassa paljon muutakin ohjelmaa kello 12 ja 16 välillä. Tämän vuoden teemana on juuri avatun Museo Skogsterin häänäyttelyn innoittamana ystävyys ja rakkaus. Palanderin taloon on tapahtuman aikana vapaa pääsy, ja kotimuseossa on ystävyyteen liittyviä etsintätehtäviä lapsille.

Ulkona on pulkkamäen lisäksi erilaisia puuhapisteitä kuten ongintaa ja keppihevosrata. Musiikista vastaa posetiivari Markku Karvonen, ja rapsuteltavana on lapsiin tottuneita Hämeenlinnan seudun kaverikoiria.

Käsityötalo Willa Vasken puolella askarrellaan työpajassa lumiukkoja ja sydämiä. Vasken kahvilasta saa myös makeaa ja suolaista suupalaa sekä virvokkeita. Pihapiirissä nälkäisiä ja janoisia palvelee lisäksi museon myyntikoju.

Vuosittain maaliskuun alussa toistuva Talvirieha kerää päivän mittaan yleensä noin 600?800 kävijää. Mäenlaskijoiden tulee ottaa omat pulkat mukaan. Pulkkamäen pohjaksi tehtävän lumenajon takia Linnankatu suljetaan liikenteeltä ja pysäköinniltä perjantaina 6.3. kello 8 lähtien Lukiokadun ja Koulukadun väliltä. Alue on suljettu maanantaihin 9.3. saakka, kunnes aamulla alkava lumenpoisto on saatu päätökseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.