Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Local Voices kohtaa hämäläiset runoilijat

Local Voices Runot pic2

Vuoden 2014 Kirjan Yössä Local Voices esitteli koskettavan kokoelman hämäläisten runoilijoiden innoittamaa musiikkia. Kuluneen kesän aikana laulut vietiin studioon ja hämäläiset kaihosanat kajahtavat nyt kauniissa tulkinnoissa uudella levyllä. Hämäläistä runoutta ja musiikkia juhlitaan tietenkin Verkatehtaan Vanaja-Salissa 17.11., kun Local Voices esittelee uuden levynsä antia kuulijoille ensimmäisen kerran.

Antti Parangon sävellykset Anne Hännisen, Hilja Mörsärin, Juhani Peltosen ja Veijo Meren runoihin tuovat hämäläiset taiteilijat yhteen. Musiikillisesti kappaleet liikkuvat folkin, jazzin ja popin välimaastossa. Halki levyn melodiat ja sovitukset ovat samaan aikaan vahvoja, vivahteikkaita ja herkkiä nostaen tekstit pääosaan.

Yhtyeen vahvuus piilee neljän solistin laulullisessa yhteistyössä, sekä bändin saumattomasti soljuvassa yhteissoitossa. Pelimannihenkisyys, sekä lämmin ja aito tunnelma johdattelevat kuulijan uppoutumaan kauniiden melodioiden vietäväksi. Local Voicesin huikeat tulkinnat ja stemmalaulu nostavat runot uudelle tasolle ja sävellykset kuuluvat takuulla kantahämäläisen nykykulttuurin ehdottomaan parhaimmistoon.

Kokoonpanon jäsenet ovat tehneet töitä monialaisesti musiikin ja näyttämötaiteen parissa. Yhteistyötä he ovat tehneet lukuisien maamme huippuartistien kanssa.

Hämäläiseen runouteen voi uppoutua jo ennen konserttia järjestettävillä ?etkoilla? Ravintola Iso Huvilassa, kun Kanta-Hämeen kirjailijayhdistys Vana-66 johdattelee hämäläisrunouden ytimeen.

Local Voices: RUNOT – levynjulkaisukonsertti
Ti 17.11.2015 klo 19.00 Vanaja-sali, Verkatehdas
  • Elina Arlin, laulu
  • Aleksi Aromaa, laulu
  • Susanna Lukkarinen, laulu, haitari
  • Antti Paranko, laulu, kitara, kapellimestari
  • Jussi Liimatainen, flyygeli
  • Esa Korja, sello
  • Jussi Koskinen, kontrabasso
  • Mikko Arlin, rummut

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.