Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Lammiviikko käynnistyy torstaina

Yhteensä kuusitoista plus yksi tapahtumaa muodostavat tämän vuotisen Lammiviikon. Lammiviikko käynnistyy jo torstai-iltana Evolla Hoivakoti Saarnissa, jossa vietetään Evon kyläyhdistyksen lauluiltaa. Illan aiheena ovat iloiset iskelmät ja niitä lauletaan yhdessä.

Perjantaina katsellaan Turvantalolla elokuva Loviisa, Niskavuoren nuori emäntä ja lauantaina on vuorossa kyläkierros Lammin kylillä. Kyläkierros poikkeaa tänä vuonna myös Liesossa, jossa juodaan aamupäivän kahvit vanhalla koululla.

Kyläkierroksen jatkaessa matkaa, Lieson maa- ja kotitalousnaiset aloittavat lounastarjoilun. Lisäksi koululla on kattauskilpailu ja myyjäiset.

Viime vuonna MLL:n ja Lammin kirjaston tapahtumassa Maddaleena-nukke laulatti ja leikitti lapsia. Tänä vuonna liikennepuistopoliisit Maltti ja Valtti saapuvat antamaan rautaisannoksen liikennevalistusta.? Kuva: Susanna Mattila

Viime vuonna MLL:n ja Lammin kirjaston tapahtumassa Maddaleena-nukke laulatti ja leikitti lapsia. Tänä vuonna liikennepuistopoliisit Maltti ja Valtti saapuvat antamaan rautaisannoksen liikennevalistusta.?
Kuva: Susanna Mattila

Samana päivänä kannattaa poiketa myös Ronnissa, jossa Athos-säätiöllä on ohjelmalliset myyjäiset ja avoimet ovet. Runomatineassa esiintyvät Hannu Virolainen ja Jyrki Ojapelto.

Lapset voivat suunnata Lammin uimahalliin, jonka altaaseen on pystytetty temppurata.

Lammiviikon valmisteluihin on osallistunut jälleen koko joukko lammilaisia yhdistyksiä ja yhteisöjä. Mukana on myös uusia toimijoita, kuten Bel Canton ystävät ry, joka järjestää konsertin 16.8. Turvantalolla. Konsertissa esiintyvät sopraano Inari Gebhard, Oskari Pöyhtäri käyrätorvi ja pianistina on Markku Helko.

Maanantaina lammilaiset lapset saavat roppakaupalla liikennevalistusta, kun Maltti ja Valtti tulevat Pasaapelin koululle MLL:n Lammin yhdistyksen ja Lammin kirjaston kutsumina. Tiistaina kirjastolla kokoontuvat kirjallisuuspiiriin käsityönystävät.

Keskiviikkona vedetään hieman henkeä, ja jo torstaina vietetään Partiolippukunta Evonkävijöiden syyskauden avajaisia Kalevalapuistossa. Iltanuotion lisäksi voi ilmoittautua partioon, saa tietää kokoontumisajoista ja syksyn ohjelmasta sekä suorittaa partiotoiminnallisia tehtäviä.

Perjantaina jatkuu Lammiviikon musiikillinen anti, kun Stephen Evans tulee esiintymään Lammin kirkkoon. Ohjelmassa on Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Sibeliuksen sävellyksiä uruilla ja pianolla. Sydänlammin kyläyhdistyksen toripäivä on siirretty lauantailta perjantaille. Tori toteutetaan iltapäivätorina Lammin Maton ja värin edessä.

Lauantaina kohtaavat entiset ja nykyiset lammilaiset Untulassa. Sydänlammin kyläyhdistys toivoo, että osallistujat toisivat mukanaan vanhoja valokuvia Lammilta. Tapaaminen jatkuu iltamilla, joiden aluksi Lammin Eläkkeensaajien näytelmäryhmä Vyhtöin esittää näytelmän Muori on kipiä. Ohjelmassa on myös tanssit Lammin soittokunnan tahdittamana, karaokea ja arpajaiset.

Lammiviikko päättyy sunnuntaina hautausmaakävelyyn ja Tapulisoittoon. Hautausmaakävelyllä kotiseutuneuvos Kaisu Koskue johdattelee vieraat lammilaisten käsityöläisten ja kirkon muissa kuin kirkollisissa tehtävissä palvelleiden henkilöiden haudoille. Kävelyn päätteeksi alkaa tapulisoitto, jossa Lammin soittokunta esiintyy.

Bonuksena on vielä Vanajavesikeskuksen järjestämä Koko perheen luontopäivä Lammin Biologisella asemalla Lammiviikon alussa, 15.8. Tutustuttavaa, koettavaa ja tehtävää ympäristö- ja vesiluonnon tutkimuksen ja -hoidon ihmeellisessä maailmassa koko perheelle. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.