Maanantai 05.06.2023
Nimipäivät: Sulevi
Hämeenlinna
Pilvistä
8°C
Tuuli: 3 m/s W
 

Kuusi improvisaatiota saksofonilla

Kuva: Patrik Stenström.

Kuva: Patrik Stenström.

Saksofonisti Esa Pietilä sekoittelee luovasti musiikin eri tyylilajeja jazzista nykymusiikkiin. Hänet tunnetaan rohkeana improvisoijana ja musiikillisena visionäärinä. Pietilä esiintyy Hämeenlinnan kirkossa täysin improvisoidussa soolosaksofonikonsertissaan perjantaina 6.5. kello 19. Konserttiin on vapaa pääsy.

Pietilä esittää kirkossa kuusi improvisaatiota, varioiden muun muassa J. S. Bachin sävellystä Chaconne in D minor. Pietilä esittää myös virsi-improvisaation hänelle vasta ohjelmanumeron alkaessa kanttori Dagmar Õunapin antaman virren pohjalta.

Pietilä on saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia ja hän on vakiinnuttanut asemansa niin kotimaisilla kuin kansainvälisillä festivaaleilla ja areenoilla. Hän esiintyy omien freejazz- ja impro-yhtyeidensä kera sekä erilaisissa projekteissa nykymusiikkikokoonpanojen ja kamarimuusikoiden kanssa.

Hän on esiintynyt orkesterin solistina muun muassa Avanti! Kamariorkesterin kanssa omalla teoksellaan Graffiti Play, SE ensamblen kanssa Eero Hämeenniemen saksofonikonsertolla, sekä Zagros ensamblen kanssa omalla teoksellaan Asterion.

Säveltäjänä Pietilä on kirjoittanut musiikkia sooloteoksista aina laajamuotoisiin sävellyksiin saakka. Häneltä ovat tilanneet teoksia kantaesitettäväksi Avanti!:n ja Zagroksen lisäksi muun muassa UMO Jazz Orchestra ja YLE:n eri musiikkituotannot.

Kuusi improvisaatiota, Esa Pietilä, soolosaksofoni pe 6.5. klo 19 Hämeenlinnan kirkko. Vapaa pääsy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.