Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Kuoroprojektin loppuhuipennus soi Verkatehtaalla toukokuussa

Kuoroprojekti Poika, joka katseli puiden latvoja huipentuu huhtikuussa ja toukokuussa järjestettäviin konsertteihin.

Tänä keväänä neljättä vuotta Hämeenlinnassa ja toista vuotta Hattulassa ja Janakkalassa toteutettava suuri kuoroprojekti tarjotaan kaikille yli tuhannelle Hämeenlinnan seudun kolmasluokkalaiselle. Projekti on osa Hämeenlinnan lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin sekä Hattulan ja Janakkalan kuntien kulttuuritoimien koordinoimaa perusopetuksen Kulttuuripolkua.

Kuoroprojekti huipentuu viime vuoden tapaan Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan kouluissa siten, että jokaisessa kunnassa on oma päätöskonserttinsa: Hattulassa konsertti järjestetään keskiviikkona 18.4. kello 12?13 Juteinikeskuksessa, Janakkalassa perjantaina 20.4. kello 12?13 Turengin liikuntahallilla ja Hämeenlinnassa tiistaina 22.5. kello 12?13 Verkatehtaan Vanaja-salissa.Verkatehtaan konsertti on maksullinen, Hattulan ja Janakkalan konsertteihin on vapaa pääsy.

Projektin taiteellinen johtaja, kuoropedagogi Ismo Savimäki on harjoituttanut kuluneen lukuvuoden aikana kaikki Hattulan, Janakkalan ja Hämeenlinnan kolmannet luokat konsertissa esitettäviin kappaleisiin ja kuorolaulun perusteisiin. Konserteissa kolmasluokkalaiset ovat pääosassa nauttien konsertista ja päästessään esiintymään toisilleen. Oppilaat esiintyvät Sibelius-opiston opiskelijoista koostuvan kamariorkesterin kanssa. Draamallisen kokonaisuuden Sibelius- ja luontoaiheiseen konserttiin on suunnitellut taidekasvattaja Taina Maria Savimäki yhdessä Sibelius-opiston opettajien kanssa. Visuaalisen suunnittelun ja valosuunnittelun on työstänyt Olli Hietajärvi yhteistyössä teknikko Veikko Pullin kanssa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.