Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Kolmasluokkalaisten kuorokonsertti Vanajasalissa

Kuva: Terho Aalto.

Kuva: Terho Aalto.

Hämeenlinnalaisten 3.-luokkalaisten kevät huipentuu nyt jo toistamiseen järjestettävään, suureen Poika, joka katseli puiden latvoja -kuorokonserttiin Verkatehtaan Vanajasalissa keskiviikkona 25.5. kello 12.

Koko lukuvuoden harjoitelleet kolmasluokkalaiset esiintyvät Vanajasalissa toisilleen lähes 700 oppilaan kuorona Sibelius -opiston opiskelijoista koostuvan Kamariorkesterin kanssa. Kuoroa johtaa projektin taiteellinen johtaja Ismo Savimäki, joka on laatinut Sibelius ja luontoaiheiseen konserttiin ohjelmakokonaisuuden yhdessä Sibelius opiston kanssa. Visuaalisesta suunnittelusta ja valosuunnittelusta vastaa Juha Rouhikoski.

Ismo Savimäki on harjoituttanut kuluneen lukuvuoden aikana kaikki Hämeenlinnan kolmannet luokat konsertissa esitettäviin kappaleisiin ja kuorolaulun perusteisiin. Tässä moniulotteisessa konsertissa kolmasluokkalaiset ovat pääosassa nauttien konsertista ja päästessään esiintymään toisilleen.

Viime vuoden suuren kysynnän vuoksi tämän vuoden konserttiin myydään myös viimevuotista enemmän lippuja katsojille. Hämeenlinnalaisten 3.-luokkalaisten projekti on osa perusopetuksen kulttuurikasvatussuunnitelmaa, Kulttuuripolkua, ja siitä on tarkoitus tehdä vuosittainen perinne.

Lippuja konserttiin myydään vain 300, sillä oppilaat ja heidän opettajansa täyttävät melkein koko Vanajasalin. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.