Keskiviikko 17.07.2024
Nimipäivät: Ossi, Ossian

Tuuli:
 

Kesän avauksessa Sense of Fall ja fillarointia

Kantolan tapahtumapuiston avajaiset ja Sibeliuksen 150-juhlavuosi yhdistyvät kesäkuun 13. päivänä komeasti. Kansallissäveltäjän nimissä ajetaan pyöräretki Järvenpään Ainolasta Hämeenlinnan keskustaan ja torilta lähtee perhepyöräily Pikku-Sibelius.

Sense of Fall, eli kitaristit Tero ja Tony, vokalisti Anni, rumpali Janne ja basisti Petri saavat kunnian korkata Kantolan tapahtumapuiston esiintymislavan vain muutaman viikon päästä.

Sense of Fall, eli kitaristit Tero ja Tony, vokalisti Anni, rumpali Janne ja basisti Petri saavat kunnian korkata Kantolan tapahtumapuiston esiintymislavan vain muutaman viikon päästä. Kuvaaja: Marko Hokkanen.

Hämeenlinnan kesän megavieras AC/DC vaikutti pitkään todennäköisimmältä Kantolan tapahtumapuiston esiintymislavan korkkaajalta. Puistosta halutaan kuitenkin tehdä myös hämeenlinnalaisten oma paikka ja siksi paikallisille bändeille tarjottiin mahdollisuutta esiintymiseen Kantolan tupareilla.

Nettiäänestyksen jälkeen Kantolan korkkaa Hämeenlinnan oma Sense of Fall. Tämän melodista metallia tykittävän bändin lisäksi lavalle nousee rokkaamaan Henna Sara, K.I.M., Rikoslaki, Estado Novo, Sata Kaskelottia ja Uusi Yritys.

Sense of Fall julkaisee debyytti-EP:nsä ?Fallen Statues? toukokuun 22. päivänä eli ylihuomenna. Alla EP:n tiiseri.

[youtube]https://youtu.be/XhDHZtik2g8[/youtube]

Kantolan tupareilla myös paikallisilla seuroilla ja yhdistyksillä on mahdollisuus esitellä omaa toimintaansa.

? Yhdistyksiä ja yhteisöjä on ilmoittautunut mukaan jo lähes 40, ja vieläkin mahtuu mukaan, tila ei Kantolasta lopu kesken, vakuuttaa tupareita järjestelevän Viihdemoguli Oy:n Jari Hämäläinen.

Bändien esiintymisten välissä esiintymislavalla nähdään myös muuta ohjelmaa.

Hämeenlinnan torilla on aiemmin päivällä tiedossa ainakin musiikkia, Grillimaisterin kesäkiertue ja myös kyytimahdollisuus Kantolaan.

Kesäkuun 13. päivään mennessä kaupunki myös on saavuttanut Sibeliuksen syntymän 150-juhlavuoden ilmeensä istutuksineen, lippuineen ja viireineen.

Sibelius-juhlavuoteen kuuluu pyöräretki Tour de Sibelius Järvenpään Ainolasta Hämeenlinnaan. Järjestävä seura Tawast Cycling Club esitti toukokuussa kutsun ajelulle myös maalikaupungin johdolle, josta onkin tiedossa osallistujia tien päälle.

Linnan Pyöräverstas järjestää pienemmille polkijoille torinympärystössä perhepyöräily Pikku-Sibeliuksen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.