Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 

Kesäkonsertti soi jälleen Tuuloksessa

Tuuloksessa järjestetään parin vuoden tauon jälkeen jälleen kesäkonsertti sunnuntaina 12.7. kello 14. Jean Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden kunniaksi konsertin ohjelma rakentuu Sibeliuksen pianomusiikin ympärille. Kokonaisuutta rikastaa valikoima ranskalaista huilu- ja laulumusiikkia.

Esiintyjistä ensimmäistä kertaa Tuulokseen saapuvat tänä keväänä Kansallisoopperassa debytoinut tenori Jussi Salonen sekä maamme eturivin huilutaiteilijoihin kuuluva Hanna Kinnunen. Lavalle nousevat myös jo aiemmissa Tuuloksen kesäkonserteissa esiintyneet pianistit Eeva Havulehto, Eero Manninen ja Laura Wahlfors.

Tapahtuman isä, pianotaiteilija ja pedagogi Seppo Salovius kuoli joulukuussa 2011 vain 47 vuoden ikäisenä. Toistaiseksi viimeinen kesäkonsertti järjestettiin heinäkuussa 2012 nimellä Tuuloksen XXI kesäkonsertti – Seppo Salovius muistoissamme.

Nyt kesäkonserttia alkaa järjestää Saloviuksen entisistä oppilaista koostuva työryhmä. Tuuloksen seurakunta on yhteistyössä mukana. Konsertin järjestäjille on tärkeää, että Tuuloksen kesäkonsertti jatkaa elämäänsä vanhalla tutulla kaavalla.

Konsertti tunnetaan sekä korkeasta tasosta että välittömästä ja kotoisasta tunnelmasta. Traditioon kuuluvat myös juonnot, joissa teoksia ja säveltäjiä esitellään osana konserttia. Konserttiin on vapaa pääsy. Työryhmän jäsenistä Iina Harjula työskentelee Hämeenlinnassa Sibelius-opiston apulaisrehtorina ja muut jäsenet pianisteina ja pianopedagogeina eri puolilla Etelä-Suomea. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.