Tiistai 06.06.2023
Nimipäivät: Kustaa, Kyösti, Kustavi
Hämeenlinna
Selkeää
9°C
Tuuli: 2 m/s WNW
 

Jazzia Italiasta pääkirjaston Avolavalla

Il Mondo di Karri -kokoonpano esiintyy Hämeenlinnan pääkirjaston Avolavalla tiistaina 26.4. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kuva: Karri Luhtala

Il Mondo di Karri -kokoonpano esiintyy Hämeenlinnan pääkirjaston Avolavalla tiistaina 26.4. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Kuva: Karri Luhtala

Il Mondo di Karri -kokoonpano esiintyy Hämeenlinnan pääkirjaston Avolavalla tiistaina 26.4. kello 18. ll Mondo di Karri on jazzpianisti Karri Luhtalan kehittämä kiertuekonsepti, joka tuottaa Suomeen vaihtuvia kansainvälisiä jazzkokoonpanoja. Muusikot tulevat yleisimmin Luhtalan opiskelumaasta, Italiasta, mutta yhtä lailla myös mistä tahansa muualta.

Yhteinen nimittäjä on itse Luhtala, joka soittaa kokoonpanoissa koskettimia. Muutaman viime vuoden aikana Suomessa on Luhtalan tuottamana soittanut jo parikymmentä erilaista kokoonpanoa ja viitisenkymmentä muusikkoa. Luhtalaa onkin kutsuttu jazzin suurlähettilääksi, eikä suotta.

Roomalainen Carlo Conti on ehtinyt vierailla Suomessa jo aiemminkin. Persoonallinen Conti on perehtynyt erityisesti modaaliseen jazzimprovisointiin esikuvanaan George Garzone, ja on loistava tulkitsija sekä improvisoija. Yhtyeen kontrabasisti ja rumpali kuuluvat Rooman kysytyimpiin jazzmuusikoihin. Kokoonpano soittaa omia sävellyksiään sekä jazzklassikoita.

Jazzia Italiasta pääkirjastossa 26.4.

  • Carlo Conti – alttosaksofoni
  • Karri Luhtala – piano
  • Stefano Nunzi – kontrabasso
  • Ermanno Baron – rummut

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.