Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Jari Koskinen puhujana itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlassa Hauhon sankarihaudalla

Jari Koskinen pitää puheen itsenäisyyspäivän juhlallisuuksissa Hauholla. Kuva: Juha Reinikainen

Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlaa vietetään Hauholla perinteisen juhlavasti. Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelukseen kokoonnutaan Hauhon kirkkoon kello 10 alkaen. Jumalanpalveluksessa ovat laulamassa Kirkkokuoro ja Veteraanikuoro.

Kirkonmenojen jälkeen kokoonnutaan kunniakäynnille kirkkopihan sankarihaudoille, jossa on paikalla lippurivistö. Seppeleet lasketaan kirkkopihan muistomerkeille sekä osana itsenäisyyden juhlavuotta jokaiselle Hauhon sankarihautausmaan 189 haudalle lasketaan hauholaisten yhdessä talkoilla tekemät havuseppeleet. Kunniavartijoina seppeleitä laskemassa on sankarivainajien kuolinhetken ikätovereita.

Seppelten laskun jälkeen puheen sankarihaudalla pitää Kuntaliiton hauholainen toimitusjohtaja Jari Koskinen.

Itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlapäivänä kokoonnutaan kunniakäynnille Hauhon kirkkopihan sankarihaudoille. Kuva: Jouni Lehtonen

Hauho-Seura tarjoaa juhlaväelle voileipä- ja kakkukahvit Hauhotalossa kello 11.30 alkaen. Kahvituksen jälkeen on vuorossa Hauhotalon salissa juhlaohjelmaa. Hämeenlinnan kaupungin tervehdyksen juhlaan tuo kaupunginhallituksen 2. varapuheenjohtaja Kirsi Ojansuu-Kaunisto. Juhlapuheen pitää entinen Kanta-Hämeen maakuntajohtaja, professori Juhani Honka.

Kuoromusiikkia juhlassa esittävät Veteraanikuoro ja Hauhon seurakunnan lapsikuororyhmä. Taina Kujanen ja Pekka Rantio esittävät Jean Sibeliuksen Valse Tristen kahdella pianolla nelikätisesti. Itsenäisyyspäivän juhlallisuuksiin on vapaa pääsy.

Pukeutumisohje on tumma puku ja kunniamerkit. Itsenäisyyspäivän vieton järjestelyistä vastaavat Hämeenlinnan kaupungin tuella Hauhon seurakunta, Hauho-Seura ja hauholaiset maanpuolustusjärjestöt.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.