Torstai 08.06.2023
Nimipäivät: Salomon, Salomo
Hämeenlinna
Melkein selkeää
13°C
Tuuli: 5 m/s WNW
 

Huippunaisten ilta Raatihuoneella

Hämeenlinna kutsuu koolle seudun naispäättäjät, naisyrittäjät ja naisjohtajat huippunaisten iltaan Hämeenlinnan Raatihuoneelle keskiviikkona 22. helmikuuta kello 17.

Suomi sai ensimmäisenä valtiona maailmassa yleisen äänioikeuden. Suomi on maailman paras maa olla äiti. Suomessa naisen asema on yksi maailman parhaita, koulutuksen, terveydenhuollon, työelämän, itsenäisten valintojen suhteen. Suomalaista yhteiskuntaa kehittävät rintarinnan naiset ja miehet, ja suomalaisen yhteiskunnan tulevaisuus on sekä tyttöjen että poikien varassa.

? Tasa-arvo ei ole koskaan valmis. Naisten ja tyttöjen asema tarvitsee vahvistamista, paitsi globaalisti, myös meillä Suomessa. Vastuuta jaetaan yhdessä, ja vastuu on myös uskallusta ja sietokykyä. Meillä naisjohtajilla on kykyä ja rohkeutta huomioida  tunneälyn merkitys johtamistilanteissa, toteaa Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sari Myllykangas.

? Nyt kun meillä on ensimmäistä kertaa sekä valtuuston että hallituksen nuijanvarressa nainen, halusimme yhdessä saada seudun naisverkoston koolle. Kuntaliitto kannustaa kaikkia kuntia hyväksymään Suomi100 -tekona eurooppalaisen tasa-arvon asiakirjan. Sen toiminnan päämäärinä ovat sukupuolten tasa-arvo, naisten syrjinnän lopettaminen ja ihmisoikeuksien toteutuminen. Näitä haluamme yhteistyössä edistää, jatkaa hallituksen puheenjohtaja Sari Rautio.

? Muuttuvassa maailmassa tarvitaan vuoropuhelua ja verkostoissa toimimista, verkostojen johtamista. Kabinettipolitiikan aika on ohi, tarvitaan yhteistä asioiden ihmettelyä ja eteenpäinviemistä, Myllykangas ja Rautio pohtivat.

? Kutsumme koolle seudun naispäättäjät, naisyrittäjät, naisjohtajat ? ja yleensä kaikki me naiset, jotka haluamme olla rakentamassa Hämeenlinnan seutua entistä paremmaksi paikaksi asua ja elää. Tulevissa vaaleissa tarvitaan lisää naisia päättäjiksi ? ja sitä ennen ehdokkaiksi! Eikä miehiäkään ovelta käännytetä, Hämeenlinnan johtokaksikko sanoo.

Illan ohjelmassa tulokahvien jälkeen on  Sari Myllykangas, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Hämeenlinna. Maaretta Tukiainen taas kysyy, miten johdan itseni tavoitteeseeneli itsetuntemus ja yhteistyö menestyksen avaimina. 11-vuotias yrittäjä Verna Vähätiitto puhuu aiheesta: Nuorena on vitsa väännettävä ? oikeasti nuoren yrittäjän tarina.

Yrittäjä ja tietokirjailija Jaana Villanenpuhuu otsikolla: Naiset esiin! Miten naisten osaaminen saadaan yhteisen päätöksenteon voimavaraksi? Paneelikeskustelussa ovat mukana muun muassa Isa Karlsson ja Katleena Kortesuo.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.