Maanantai 05.06.2023
Nimipäivät: Sulevi
Hämeenlinna
Pilvistä
8°C
Tuuli: 3 m/s W
 

Hauhon Musiikkijuhlien ohjelmisto julki

Tänä vuonna jo 15. kertaa järjestettävät Hauhon musiikkijuhlat tarjoavat 6.?9. heinäkuuta kaksi päivittäistä konserttia neljän päivän ajan. Konserttipaikat ovat tuttuja; Hauhon, Hattulan ja Rengon historialliset kirkot sekä tapahtuman heinäkuinen kotipaikka Hahkialan Kartano.

Tapahtuman aloittaa keskiviikkona 6.7. Hauholla ensimmäistä kertaa vieraileva Radion sinfoniaorkesterin soolohuilisti Yuki Koyama resitaalillaan Hahkialan Kartanossa. Hänen kanssaan musisoivat huilisti Jin-Ah Lee ja pianisti Emil Holmström.

Samana iltana Hämeenlinnan toisella laidalla, Rengon kirkossa esiintyy KAMUS-jousikvartetti. Tämän vastikään ?YLE:n vuoden levy? -palkinnon voittaneen yhtyeen ohjelmassa on Beethovenin, Ligetin sekä Schubertin jousikvartetot.

Torstain päiväkonsertissa Hahkialan musiikkisalin valloittaa ?Hauhon musiikkijuhlien nuori taiteilija 2016?, sellisti- ja kapellimestarilahjakkuus Klaus Mäkelä yhdessä pianisti Risto-Matti Marinin kanssa.

Heidän ohjelmansa koostuu 1900-luvun musiikista ? konsertin säveltäjänimiä ovat Leo? Janá?ek, Samuel Barber, Zoltán Kodály ja Dmitri ?ostakovit?. Illalla Hattulan kirkossa taas festivaalin residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo keskittyy venäläiseen kamarimusiikkiin Borodinin ja T?aikovskin jousisekstettojen parissa.

Perjantain päiväkonsertissa kuullaan kaksi trioklassikkoa; Johannes Brahmsin klarinettitrio ja Maurice Ravelin pianotrio. Näitä teoksia tulkitsevat Christoffer ja Paula Sundqvist seurassaan Emil Holmström ja Mikko Ivars.

Illalla Hauhon kirkkoon kokoontuu laajempi joukko festivaalin taiteilijoita ohjelmassaan Julian Milonen, Ernö Dohnanýin ja Bernhard Henrik Crusellin teoksia. Paikalle ehtii myös vibrafonisti Panu Savolainen omia sävellyksiään tulkitsemaan.

Lauantaina Hahkialan Kartanossa rentoudutaan kahden Makasiiniklubi-konsertin parissa kello 17 ja kello 20. Tuulahduksen jazzin ja iskelmän maailmasta tuo HERD-trio solistinaan Aili Ikonen. Tämän ?Jazzbasilli?-projektin juuret ovat suomalaisen iskelmän kulta-ajassa.

Ohjelmisto koostuu muun muassa Laila Kinnusen tunnetuksi tekemistä hiteistä päivitetyin versioin, mutta suurella kunnioituksella alkuperäisiä kohtaan. Tämä hurmaava nelikko tuo kuultavaksi suosikkikappaleita kuten ?Jazzbasilli?, ?Väliaikainen?, ?Pojat?, ?Kellä kulta? ja ?Suklaasydän?.

Hahkialan Kartanokonsertteihin liittyy myös mahdollisuus nauttia Kartanokeittiön tilanteeseen sopivista herkuista.

Hauhon musiikkijuhlia ovat luotsanneet koko tapahtuman historian ajan kesähauholaiset sellisti Mikko Ivars ja alttoviulisti Olli Kilpiö. Kahden lapsuudenystävän ja nykyisen RSO-kollegan idea omasta tapahtumasta konkretisoitui vuosituhannen vaihteessa ja ensimmäiset Hauhon musiikkijuhlat järjestettiin vuonna 2002.

Ensimmäinen festivaali oli yleisömenestys ja osoitti että taidokkaasti esitetylle mielenkiintoiselle musiikille on kysyntää kesäisessä Hämeessä. Nykyisin tapahtuma kerää paikalle musiikinystäviä paljon myös Hämeen ulkopuolelta. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.