Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Hauholla laitetaan pidot historian hyväksi

Hauhotalon sali täyttyy juhlijoista kun Hauholla juhlitaan 19.3. pitäjänhistorian hyväksi. Kuva Jouni Lehtonen.

Hauhotalon sali täyttyy juhlijoista, kun Hauholla juhlitaan 19.3. pitäjänhistorian hyväksi. Kuva Jouni Lehtonen.

Hauho-Seura järjestää lauantaina maaliskuun 19. päivänä illallistanssiaiset Hauhon pitäjänhistorian kolmannen osan kirjoitushankkeen hyväksi. Illallisnoutopöytä maukkaine ruokaherkkuineen valmistuu kotiseuturakkaudella ja hauholaisen talkootyön tuloksena.

Illan ruokalista sisältää runsaan kattauksen maittavia herkkuja. Alkukeittona nautitaan maa-artisokkakeittoa, alkuruokapöytään katetaan monipuolinen salaatti- ja kalavalikoima sekä paahtopaistia. Pääruokana tarjotaan ylikypsää naudanrintaa jallukastikkeella ryyditettynä. Jälkiruokavalinnalla kunnioitetaan samana päivänä juhlittavaa kirjailija Minna Canthin ja tasa-arvon päivää. Kahvit nautitaan Minna Canthin kakun ja kotitekoisten karamellien kera.

Hauho-Seura järjestämän tapahtuman tuotto käytetään Hauhon pitäjänhistorian kolmannen osan kirjoittamiseen. Illalliskortti maksaa 45 euroa. Niitä myyvät Hauho-Seuran johtokunnan ja historiatoimikunnan jäsenet. Illalliskortteja on myynnissä myös Hauhon kirjastossa ja kirkkoherranvirastossa.

? Tavoitteenamme on saada hauholaisten oma juhlatalo, Hauhotalo, täyteen iloisia ihmisiä, ketkä juhliessaan kerryttävät kuin huomaamatta yhteistä hyvää, Hauho-Seuran tiedottaja Jouni Lehtonen kertoo.

Illan ohjelmassa kuullaan muun muassa nuoren hauholaisen Severi Parangon pianonsoittoa sekä kirjastoneuvos Sinikka Sipilä on lupautunut pitämään puheen kotiseudulle. Jännitystä iltaan tuo perinteiset tuotearpajaiset. Illallisen päätteeksi juhlakansaa viihdyttää tanssiorkesteri Memories.

Hauho-Seura kumppaneineen kerää rahaa historiaa varten muun muassa myymällä Hauho-tuotteita, järjestämällä tapahtumia ja talkoita. Hauho-Seura haastaa hauholaisia rahankeruuseen yhteisen historian hyväksi. Jotkin yhdistykset ovat jo tarttuneet haasteeseen: Hauhon Rouwasväenyhdistys lahjoitti viime vuonna historiahankkeeseen 5.000 euroa ja Lions Club Hauhon edustajat ovat lupautuneet tänä vuonna saapumaan illanviettoon lahja?ekki muassaan. Lisäksi Hauhotalossa järjestettävää juhlaa ovat olleet tukemassa lukuisat lähiseudun yritykset.

? Haemme hankkeen rahoittamiseksi erilaisia apurahoja ja vastaanotamme lahjoituksia yksityisiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Hauhon historian kolmannen osan julkaiseminen tulee kaikkineen maksamaan seurallemme noin 300.000 euroa. Tästä summasta Hämeenlinnan kaupungin tuki, 90.000 euroa, kattaa vajaan kolmanneksen. Lisäksi tukijoiksemme ovat lähteneet esimerkiksi Hauhon Säästöpankkisäätiö ja Etelä-Hämeen Osuuspankki, Lehtonen kertoo.

Filosofian tohtori Ilkka Teerijoen kirjoittaman teoksen on määrä valmistua vuoden 2018 lopulla.

Hauho-Seuran järjestämät Illallistanssiaiset Hauhon historian hyväksi Hauhotalossa, Kirkkotie 5, Hauho, lauantaina 19.3.2016 kello 18 alkaen. Illalliskortit maksavat 45 euroa ja ne on varattava ennakkoon osoitteesta info@hauho-seura.fi tai puh. 040 589 3313.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.