Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 

Grans ja Iacovache-Pana esiintyvät sunnuntaina kera mandoliinin ja pianon Sibeliuksen syntymäkodissa

Laura.

Mandolinisti Jonne Grans ja pianisti Laura Iacovache-Pana esiintyvät Sibeliuksen syntymäkodissa sunnuntaina 14.10. kello 14. Mandoliini lukeutuu konserttilavoilla harvemmin kuultuihin soittimiin, joka yleisesti ottaen yhdistetään kansanmusiikkiin, bluegrass/western-traditioon ja hämäriin italialaisiin elokuviin.

Siitä huolimatta mandoliinille ovat vuosisatojen saatossa säveltäneet monet kuolemattomat säveltäjät kuten Vivaldi, Mozart ja Beethoven. Tiedossa onkin musiikillinen matka, jonka varrelle mahtuu italialaista kolorismia, wieniläistä gemütlichkeitia ja supisuomalaista luonnon mystiikkaa. Konsertti on saanut tukea Svenska Kulturfondenilta.

Jonne.

Jonne Grans valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2016, jossa hän opiskeli kitaran soittoa Andrzej Wilkusin johdolla. Ulkomailla hän on opiskellut opettajinaan mm. Massimo Felici sekä Jürgen Ruckin.

Toisena soittimenaan Jonne soittaa mandoliinia, jota hän on opiskellut Jukka Särkän johdolla. Grans työskentelee Rauman musiikkiopiston kitaransoiton lehtorina.

Lisäksi kaikenlainen käytännönläheinen musisointi, kamarimusiikki, uudet teoslöydöt ja yhteistyö säveltäjien kanssa pitävät mielen virkeänä vuoden ympäri. Ensikonserttinsa Sibelius-Akatemian konserttisarjassa hän piti kesällä 2017.

Sibeliuksen syntymäkoti.

Laura Iacovache-Pana opiskeli pianonsoiton maisteriksi Sibelius-Akatemiassa Hamsa Al-Wadi Juriksen johdolla. Lisäksi hän on opiskellut Barcelonassa (Escola Superior de Musica de Catalunya) opettajanaan Vladislav Bronevetzky.

Laura on osallistunut useisiin pianokilpailuihin, musiikkitapahtumiin, mestarikursseille ja festivaaleille. Pianokilpailuista mainittakoon Viardo pianokilpailun 2. palkinto (New York 2006), Narvan nuorten Chopin pianokilpailun finaalipaikka (2008) ja International Piano Competition for Youth 2. palkinto (Damaskos 2008). Hän on opettanut ja toiminut säestäjänä Rauman musiikkiopistossa vuodesta 2015.

Ohjelma

  • Nino Rota (1911-1979): 5 kappaletta (1971-72)
  • Ludwig van Beethoven (1770-1829): Adagio Es-duuri, WoO 43
  • Giuseppe Martucci (1856-1909): 3 kappaletta, op. 67, 1. osa Andante con moto
  • Ilmari Hannikainen (1900-1959): Yölaulu, op. 11b/2
  • Johann Nepomuk Hummel (1778-1837): Grande sonata, op. 17, 1. osa Allegro con spirito

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.