Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

ÄÄNI18-tapahtumasta syntyy julkilausuma lapsen oikeuksien puolesta

Ministeri Sanni Grahn-Laasonen on yksi tapahtuman keskustelijoista.

Lapsen oikeuksien viikon avaa maanantaina marraskuun 19. päivänä Verkatehtaalla järjestettävä Lapsen oikeuksien foorumi ÄÄNI18, joka on uusi lapsiasioita käsittelevä tapahtuma. Tapahtuman toteuttavat yhdessä Hämeenlinnan kaupunki, Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö ja yli 10 järjestöä, säätiötä ja muuta lapsikentän toimijaa.

Tapahtuman lopputuloksena syntyy julkilausuma, joka julkaistaan tapahtumapäivänä 19.11. Tapahtuman punaisena lankana on lapsen oikeudet ja niiden toteutuminen Suomessa. Foorumi etsii aktiivisesti vastauksia ja uusia avauksia vuoropuhelussa päättäjien, asiantuntijoiden, tutkijoiden ja virkamiesten kanssa.

ÄÄNI18 tapahtuman kolme pääteemaa ovat

  1. Lapsipolitiikalla parempi yhteiskunta
  2. Kasvatus tasavertaisten mahdollisuuksien luojana
  3. Kohti aitoa osallisuutta.

Tapahtuman johtopäätökset konkretisoituvat julkilausumassa jolla halutaan tuoda tietoa lapsen oikeuksien toteutumisesta paremmin osaksi päätöksentekoa. ÄÄNI18-julkilausuma on lapsiasioiden tilannekuva, joka syntyy yhdessä osallistujien kanssa.

Ohjelmassa kuullaan opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen ja perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon keskustelu. Keskustelun päätteeksi julkilausuma luovutetaan ministereille. Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila ja professori Sixten Korkman keskustelevat lapsipolitiikan merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa.

Lopuksi julkilausuma pureskellaan paneelikeskustelussa, jossa on mukana projektipäällikkö Anna Moring, Monimuotoiset perheet; kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta; strategiajohtaja Markku Rimpelä, Hämeenlinnan kaupunki; professori Heikki Hiilamo ja Väestöliiton nuorisotyöryhmän edustaja Anni Lämsä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.