Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Taidekahveilla kokoonnutaan keskustelemaan taiteesta ja taiteen vierestä

Hämeenlinnan taidemuseo ja Vapaaehtoiskeskus Pysäkki järjestävät kevään aikana taidekahveja, eli rentoja kokoontumisia taiteen ja kahvikupin äärelle. Taidekahveilla tutustutaan aluksi taidemuseon näyttelyyn jonkin tietyn teeman kautta, jonka jälkeen kahvitellaan ja keskustellaan näyttelystä, kierroksen teemasta, taiteesta ylipäänsä tai jostain aivan muusta.

Taidekahveilla tärkeintä on kokoontuminen ja rento yhdessäolo, ei aiheessa pysyminen tai taiteentuntemus.

Ensimmäiset taidekahvit järjestetään perjantaina tammikuun 20. päivänä kello 14 – 16 Hämeenlinnan taidemuseon punatiilisessä Lohrmann-rakennuksessa. Taidekahvit sisältyvät museon pääsymaksun hintaan. Taidekahveilla on mukana Vapaaehtoiskeskus Pysäkin vapaaehtoisia, KulttuuriJelppareita.

– Taidekahvit ovat jatkumoa syksyllä 2022 taidemuseolla järjestetyille KulttuuriJelppareiden päivystyksille, joissa vapaaehtoisen kulttuurikaverin sai mukaan taidemuseokierrokselle paikan päältä, kertoo Hämeenlinnan taidemuseon yhteisömanageri Heidi Anttonen.

– Haluamme tuoda ihmisiä yhteen ja kannustaa rupattelemaan taiteesta matalalla kynnyksellä. Moni näyttelykävijä varmasti tunnistaa sen tunteen, kun näyttelykokemuksen jälkeen tekee mieli istahtaa kahvikupin ääreen jonkun kanssa kertaamaan juuri koettua. Taidekahvit on luotu tähän tarkoitukseen, jatkaa Anttonen.

– Taidekahvit on hieno mahdollisuus lähteä matalalla kynnyksellä tutustumaan taiteeseen. Tapaamisesta voi myös löytyä kaveri lähtemään jatkossa muihinkin kulttuuririentoihin, toteaa Vapaaehtoiskeskus Pysäkin toiminnanohjaaja Jenni Orjasniemi innostuneena.

Taidekahveja järjestetään kevään ajan kerran kuussa ainakin huhtikuun loppuun saakka.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.