Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Sibelius-fantasia uudistuu

Hämeenlinnan keskustassa 18.?21.9. järjestettävä kaupunkifestivaali Sibeliuksen syksy lupaa kolmen konsertin lisäksi laajan valikoiman ilmaistapahtumia. Torilla esitettävä Sibelius-fantasia on tullut tutuksi hämeenlinnalaisyleisölle jo neljänä aiempana syksynä. Sibeliuksen 150-vuotisjuhlavuoden lähestyessä teosta on haluttu uudistaa aiempaa enemmän. Lähtökohta on kuitenkin sama: fantasiaa luodaan Sibeliuksen sävellyksistä, joiden inspiraation lähteenä tällä kertaa on ollut rakkaus eri muodoissaan.

Uutta näkökulmaa on haettu ottamalla mukaan uusi ohjaaja, musiikkiteatteriin erikoistunut Juulia Tapola. Hän on halunnut tuoda teokseen tarinallisuutta.

? Luvassa on romanttinen matka tytön näkövinkkelistä ja samalla naisohjaajan kannanotto. Rakkaus ei aina ole onnea ja autuutta, vaan matkalla törmää väistämättä myös ruusun piikkeihin. Oopperaohjaajana haluan henkilöidä soololaulut selkeämmin. Teatterillinen aspekti korostuu, kun laulajilla on suhde toisiinsa.

Hämeenlinnalainen tenori Tuomas Katajala on Sibelius-fantasian toinen laulusolisti.

Hämeenlinnalainen tenori Tuomas Katajala on Sibelius-fantasian toinen laulusolisti.

Sibelius-fantasian laulusolisteina kuullaan sopraano Tuuli Takalaa ja tenori Tuomas Katajalaa. Takalaa ja hämeenlinnalaista Katajalaa on arvioitu tämän kesän Savonlinnan oopperajuhlien tähdiksi.

Fantasia muuttuu myös visuaalisilta elementeiltään. Yleisölle tarjoillaan aiemmilta vuosilta tuttu, näyttävä Juha Rouhikosken suunnittelema valoshow, mutta tänä vuonna suihkulähteen päällä nähdään uusi tanssija, hämeenlinnalaislähtöinen voimistelun moninkertainen SM-mitalisti Silja Ahonen. Raatihuone on osa näyttämöä, jolla nähdään myös Magda Timosen luotsaama hämeenlinnalainen tanssiryhmä Feeniks Showdancers.

Silja Ahonen on Sibelius-fantasian tähtitansija.

Silja Ahonen on Sibelius-fantasian tähtitanssija.

Uusia tapahtumia ovat Kanta-Hämeen Oppaiden järjestämä Sibeliuksen jalanjäljillä -kävelykierros sekä Ammattiopisto Tavastian kokkiopiskelijoiden loihtima Sibelius-illallinen Kahvila-ravintola Punaportilla. Festivaalin aikana päästään myös golfaamaan, nauttimaan Jannen iltapalasta Raatihuoneen Kellarissa sekä keskustelemaan Sibeliuksen kuoromusiikista Sibeliuksen syntymäkotiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.