Tiistai 07.02.2023
Nimipäivät: Riku, Rikhard
Hämeenlinna
Pilvistä
-2°C
Tuuli: 3 m/s SSW
 

Rekku Rescue pelastaa

Muutama vuosi sitten hämeenlinnalainen Erja Knuth löysi netissä löytöeläimiä auttavan yhdistyksen Rekku Rescuen sivuille. Erja seuraili yhdistyksen toimintaa nettisivujen kautta, kunnes otti yhteyttä yhdistykseen ja pyysi päästä kissojen kotihoitajaksi.

Eläinrakkaan Erjan kotona asusti chincilloja, kanipariskunta sekä hamstereita, joten kissojen hoitoa hän opiskeli alkuun lukemalla. Kotihoitajaksi päästäkseen hänet haastateltiin, jotta saatiin selville minkälaisia kissoja hänelle voisi antaa hoitoon.

? Uusille kotihoitajille harvemmin annetaan kaikkein vaikeimpia tapauksia. Onneksi yhdistyksessä on paljon ihmisiä, joille voi soittaa ja kysyä neuvoa.

Noin puolen vuoden kuluttua Erja sai kotihoitoon kaksi ruskeata, tiikeriraitaista, aikuista kollikissaa.

? Toiselta puuttui silmä, ilmeisesti synnynnäisen vian vuoksi. Siitä aiheutui heti eläinlääkärillä käyntiä, sillä silmän jäänteet poistettiin ja silmäluomet liimattiin kiinni, Erja kertoo.

 Siitä on nyt vuosi ja kissat ovat edelleen Erjalla. Sillä niinhän siinä kävi, että puoli vuotta kissoja hoidettuaan Erja totesi ettei halua heistä luopua. Tänä syksynä Erjalla on ollut ensimmäiset pentukissat hoidossa.

? Itkuhan siinä tuli, kun ne viime lauantaina lähtivät pääkaupunkiseudulle toiseen kotihoitopaikkaan odottamaan sijoitusta, hän tunnustaa.

Rekku Rescue toimii Suomessa ja Virossa pelastamalla löytöeläimiä ja etsimällä niille uudet kodit. Näin syksyisin yhdistyksen jäseniä pitävät kiireisinä löytökissat, joita loukutetaan eri puolilla Suomea.

Lähimmät Rekku Rescuen yhdistysaktiivit löytyvät Lammilta ja Tampereelta. Yhdistyksellä on pääkaupunkiseudulla eläinlääkäri, jonka kanssa tehdään yhteistyötä.

? Pääkaupunkiseudulta löytyy myös hyvin koteja kissoille, Erja tietää.

Elänten päivä tänään pe 4.10. 

Teksti ja kuva: Susanna Mattila 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.