Keskiviikko 24.07.2024
Nimipäivät: Tiina, Kirsti, Kirsi, Kiia, Krista

Tuuli:
 

Rautatieaseman ympäristössä rötöstelivät myymälävarkaat ja pyörävorot

Hätäkeskus ilmoitti poliisipartioille keskiviikkona aamupäivällä myymälävarkaasta Hämeenlinnan Keinusaaressa. Ilmoituksen mukaan mies oli laittanut reppuunsa 6-packin lonkeroa ja poistunut kaupasta maksamatta tuotteita. Partio tavoitti kyseisen miehen rautatieaseman alikulkutunnelista ja otti miehen kiinni.

Hän oli ehtinyt nauttia yhden anastamistaan lonkeroista. Mies päätettiin ottaa kiinni ja kuljettaa putkaan. Turvallisuustarkastusta tehtäessä ennen säilytystilaan laittamista mies alkoi käyttäytyä aggressiivisesti ja hän vastusti tarkastusta. Miehen epäillään syyllistyneen näpistykseen ja haitantekoon virkamiehelle.

Hätäkeskukseen tuli ilmoitus keskiviikkona alkuillasta Hämeenlinnan rautatieaseman pyöräparkista, että siellä on kaksi henkilöä varastamassa polkupyöriä. Poliisipartion lähestyessä tuli sitä vastaan ilmoitettu kaksikko ja molemmilla oli hallussaan polkupyörät. Partion selvityksen mukaan kaksikko oli varastanut kyseiset pyörät rautatieasemalta.

Partio teki kaksikolle turvallisuustarkastuksen. Parikymppisen naisen hallusta löytyi kääntöveitsi ja vähäinen määrä huumausainetta. Keski-ikäisen miehen hallusta löytyi voimapihdit, teleskooppipatukka, pari puukkoa ja vähäinen määrä huumausainetta. Kaksikko otettiin epäiltynä varkauteen.

Tämän lisäksi naisen epäillään syyllistyneen myös huumausaineen käyttörikokseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon. Miehen puolestaan epäillään syyllistyneen vaarallisen esineen hallussapitoon, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon, huumausaineen käyttörikokseen sekä murtovälineen hallussapitoon.

Poliisipartio pysäytti epävarmasti liikkuneen henkilöauton tarkastusta varten keskiviikkona alkuillasta Lammilla. Pysäytystilanteessa autosta nousi ylös selvästi päihtynyt mies. Hän tukeutui ajoittain autoonsa ja hänen puheensa sammalsi. Kuljettaja puhalsi kuitenkin alkometriin nollatuloksen.

Huumepikatesti oli puolestaan positiivinen huumausaineelle. Mies ei humalatilansa vuoksi kyennyt kertomaan syntymäaikaansa. Partiolle selvisi, että samainen mies oli aikaisemmin päivällä ajanut kolarin moottoripyörän kanssa Lammin keskustassa. Hän oli silloin törmännyt oikealle kääntymässä olleen moottoripyörän takaosaan.

Ennen puoltapäivää tapahtuneen kolarin osalta kolmekymppisen miehen epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Päihtyneenä autoilua poliisi tutkii törkeänä rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän keskiviikkona iltapäivällä Kärkölään. Ilmoituksen mukaan varjoliitäjä oli loukkaantunut vakavasti. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että nelikymppinen mies oli ollut varjoliitämässä tapahtumassa, jossa oli muitakin harrastajia. Lentoonlähtö tapahtui mönkijän kiinnitetyn vinssipyörän avulla.

Varjoliitäjä oli ollut nousemassa ylöspäin, kun nousupaikkaan osui tuulipyörre. Nousussa käytetty köysi oli katkennut, jonka seurauksena varjoliitäjä oli pudonnut maahan noin 50 metrin korkeudesta. Hän oli loukkaantunut vakavasti. Poliisi tutkii onnettomuutta eikä tässä vaiheessa tiedota asiasta enempää.

Poliisipartio oli tavoittelemassa etsintäkuulutettua keski-ikäistä miestä kerrostaloasunnosta keskiviikkona aamupäivällä Lahden Nastolassa. Partio havaitsi asunnossa nallin, jossa oli kiinni sytytyslankaa. Asuntoon määrättiin tehtäväksi kotietsintä. Etsinnällä löytyi lisää sytytyslankaa. Mies otettiin kiinni epäiltynä räjähderikokseen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.