Perjantai 02.06.2023
Nimipäivät: Venla
Hämeenlinna
Sadekuuroja
5°C
Tuuli: 5 m/s N
 

PS: Edunvalvonta on päättäjän velvollisuus

Muutamat väestökehityksellisesti ja taloudellisesti heikommat viime vuodet ovat vihdoin avaamassa hämäläisten päättäjien ja viranhaltijoiden silmiä, toteaa perussuomalaisten Hämeen piirihallitus julkilausumassaan.

– Pelkkä sijainti ei olekaan enää riittävä mantra hoettavaksi. Euro ja taantuva väestökehitys ovat lahjomattomia konsultteja kovapäisimmillekin.

Häme on alue, jonka edunajajina on nimenomaan hämäläisten pakko toimia. Aivan kuten on tilanne Suomen ja suomalaisten kohdalla. Häme on Suomi pienoiskoossa. Helsingin, Brysselin tai vaikka Timbuktun ongelmat eivät ole hämäläisten ratkottavissa, lausuma jatkuu.

Hämäläisten ensisijaisen huolenaiheen ja kehittämisen kohde on syytä olla Häme. Kunta, maakunta, valtio, maanosa ja vasta sitten koko maapallo on priorisoinnin ja verorahojen käytön järjestys.

?Ensisijaisesti oma etu? ei tarkoita ahneutta tai kovia arvoja, päinvastoin. Jokainen ymmärtää, että vasta sen jälkeen kun omat asiat ovat kunnossa, yhteisö on joko kykenevä suoraan auttamaan tai validi neuvomaan.

Talous on veturi, jota ilman koko juna seisoo. Jarruttavia ohjaajakellokkaita löytyy aina, mutta entäpä eteenpäin menemisen mahdollistavia radanrakentajia?

– Täytyy ymmärtää myös, että minkä tahansa yhteisön moraali rappeutuu nopeasti, jos osa porukasta hylätään jo asemille. Omista yksinkertaisesti on pidettävä huolta, lausuma päättyy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.