Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Poliisin lupapalvelut ruuhkautuneet myös Hämeessä

Parin viime viikon aikana poliisin lupapalvelut ovat ruuhkautuneet myös Hämeessä. Ajanvarausajat menevät viikkojen päähän. Passin tai henkilökortin hakemista kannattaakin poliisin mukaan nyt siirtää, ellei se ole täysin välttämätöntä. Hakemus suositellaan jätettäväksi ensisijaisesti poliisin sähköisen asiointipalvelun kautta.

Sähköisesti jätetyn hakemuksen osalta on hyvä huomioida se, että passin tai henkilökortin uusimisen yhteydessä ei tarvitse pääsääntöisesti tulla tunnistautumaan poliisiasemalle, mikäli on käynyt passivirkailijan tunnistettavana ja antamassa sormenjäljet passi- tai henkilökorttihakemusta varten enintään kuusi vuotta sitten.

Viikoilla 9 ja 10 Hämeen poliisin lupapalvelut palvelivat yli 3.700 asiakasta, joka on selkeästi keskivertoa enemmän.

? Olemme siirtäneet resursseja matkustusasiakirjahakemusten käsittelyyn, jotta saisimme purettua asiakasruuhkaa, kertoo ylikomisario Niina Haapanen.

Muun muassa Forssassa tilapäiset aukioloaikojen rajoitukset on purettu ja viikosta 12 alkaen poliisin lupapalvelut palvelevat siellä maanantaista perjantaihin pääsääntöisesti ajanvarauksella.

? Osa asiakkaista on ilmaissut huolensa, etteivät saisi passia ajoissa toimitusaikojen ja lupapalveluiden ruuhkautumisen vuoksi. Kun hakemuksen on saanut jätettyä, on passin normaalitoimitusaika 7-10 arkipäivää, pikapassin maksimissaan 5 arkipäivää ja henkilökortin 7-10 arkipäivää, Haapanen lisää.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.