Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 

Maakuntauudistus puhututti keskustalaisia

Julkisella puolella on vastuu taata perustuslain mukaiset palvelut kaikille, korosti Anu Vehviläinen.

Julkisella puolella on vastuu taata perustuslain mukaiset palvelut kaikille, korosti Anu Vehviläinen.

Hauholle keskiviikkoiltana vuosikokoukseen kokoontunut Keskustan Etelä-Hämeen piiri pitää hyvänä, että Kanta-Hämeessä rakennetaan voimakkaassa etunojassa uutta maakunnallista sotea, mutta kantaa samaan aikaan huolta sosiaali- ja terveyspalvelujen turvaamisesta koko maakunnassa.

Uudistuksen aivan keskeisimmän kriteerin tulee piirin mukaan olla sote-palveluiden turvaaminen maakunnan kaikilla alueilla. Uudistus ei saa merkitä palvelujen saatavuuden heikkenemistä, vaan säästöt tulee löytää toimintoja virtaviivaistamalla ja käytäntöjä tehostamalla.

Keskustalaiset haluavat kiinnittää erityisesti huomiota siihen, että uuden kokonaisuuden parhaat käytännöt leviäisivät koko maakuntaan riippumatta siitä, minkä kokoisessa yksikössä ne on kehitetty. Kokous kehottikin ottamaan parhaat opit maakunnan ja valtakunnan joka kolkasta sekä sovittamaan niitä ennakkoluulottomasti Kanta-Hämeeseen.

Kokoukselle poliittisen katsauksen pitänyt kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen piti puheessaan yhtiöittämisiä välttämättöminä toimina, jotka eivät kuitenkaan poista julkisen puolen vastuuta mihinkään.

? Julkisella puolella on vastuu taata perustuslain mukaiset palvelut kaikille. Samoin julkisella puolella on vastuu rahoittaa ne palvelut. Sillä on vastuu siitä, että palvelut kattavat koko maakunnan.

Ensimmäiset maakuntavaltuustot ovatkin suuren vastuun äärellä, sillä niiden tehtäväksi tulee päättää maakuntien hallintosäännöistä ja palvelustrategioista. Tässä asiassa Vehviläisellä oli viesti kuntavaalien ja maakuntavaalien ehdokkuuden välillä harkitseville:

? Kokemus kunnallisella tasolla auttaa päättäjiä myös maakuntatason toiminnassa, hän sanoi kannustaen ihmisiä asettumaan ehdolle molemmissa vaaleissa.

Hauholle kerääntyneille lähes sadalle keskustalaiselle olivat esittäytymässä puolueen varapuheenjohtajaehdokkaista Hannakaisa Heikkinen, Katri Kulmuni, Antti Kurvinen ja Annika Ruottu sekä puoluesihteeriehdokkaista Jouni Ovaska ja Olli Riikonen. Keskustan puoluekokous järjestetään kesäkuussa Seinäjoella.

Piirin edustajiksi keskustan puoluevaltuustoon valittiin Marja Peltomäki Lopelta, Marjatta Rahkio Hämeenlinnasta ja Antero Suonpää Jokioisilta. Varajäseniksi valittiin Mikko Kautto Janakkalasta, Timo Kaunisto Hämeenlinnasta ja Johanna Häggman Forssasta. (Reska.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.