Tiistai 07.02.2023
Nimipäivät: Riku, Rikhard
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
1°C
Tuuli: 5 m/s SW
 

Linnanpuistoon Suomen suurin JättiSub

Hämeenlinnan Linnanniemessä järjestetään lauantaina 6. syyskuuta perhepäivä, johon mahtuu monipuolista liikuntaa, museoiden näyttelytarjontaa ja Suomen suurin subleipä.

Linnanpuistossa liikuttaa jo viisi vuotta Hämeenlinnassa toiminut Zapway-perheliikunta. Zapway tarjoaa aikuisten ja lasten yhteistä vapaamuotoista ja samalla ohjattua liikkumista. Perhepäivän aikana voi kokeilla esimerkiksi puhallustikkaa tai kevyttä rytmistä tanssia, miniautorata-ajelua tai yrittää osumaa rugbymaaliin. Lisäksi tapahtumassa ovat edustettuina HPK:n, Steelersin ja HJS:n lajit.

Linnanpuistossa valmistuu päivän aikana myös Zapwayn kummiyrityksen Subway Hämeenlinnan johtajan Teppo Lindroosin aloitteesta Suomen suurin subleipä: yli kaksikymmentämetrinen JättiSub, josta pääsee haukkaamaan kello 14 paikkeilla.

Museo Militarian Linnankasarmin kenttä täyttyy puolustusvoimien nykykalustosta ja Hämeen Mobilistit ry:n museoautoista. Militarian näytösalueella nähdään, miten sotilaspoliisikoira suorittaa tehtäviään. Aselajimuseossa kun ollaan, on tiedossa myös tykinjyrähdyksiä Rautpohjan tykkiryhmän ampuessa mustaruutitykillään. Sokerina pohjalla on myös mahdollisuus tutustua tarkemmin ulkonäyttelyalueella oleviin museoajoneuvoihin.

Hämeen linnassa kulttuurinälkäiset pääsevät näkemään muun muassa näyttelyn Viimeinen tuomio – Ikoneita Itä-Karjalasta ja hienon Hämeenlinnan historiasta kertovan HML375-multivision.

Sotilasajoneuvot ovat yksi taattu vetonaula Linnanniemen perhepäivässä.

Sotilasajoneuvot ovat yksi taattu vetonaula Linnanniemen perhepäivässä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.