Tiistai 23.07.2024
Nimipäivät: Olga, Oili

Tuuli:
 

Lämmin keli piti poliisipartiot kiireisinä Hämeessä

Lämmin keli sai ihmiset liikkeelle ja piti poliisin kiireisenä. Poliisipartioilla oli liki 350 tehtävää kuluneen vuorokauden aikana Hämeessä.

Nuoren pojan epäillään ajaneen mopoa alkoholin vaikutuksen alaisena lauantain vastaisena yönä Hämeenlinnan Ojoisilla.

Poliisipartio puhallutti mopolla ajaneen pojan seulonta-alkometrillä. Tulos oli 0.32 mg/l. Poika määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä rattijuopumuksesta.

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän lauantain vastaisena yönä hieman ennen kello yhtä ravintolan edustalle Parolantiellä Hattulassa. Ilmoituksen mukaan aggressiivinen nainen oli potkaissut miestä.

Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että mies oli tullut ravintolasta ulos, kun hänelle tuntematon nainen oli kaatanut miehen maahan ja hän oli potkinut maassa maannutta miestä. Mies sai vammoja tilanteessa.

1990-luvun loppupuolella syntynyt nainen otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn.

Parikymppiset miehet ottivat yhteen lauantain vastaisen yönä kello kolmen aikoihin Lahdessa keskustan ravintolassa. Miehet olivat tönineet, repineet ja lyöneet toisiaan. Molempia miehiä epäillään pahoinpitelystä.

Kolmekymppinen mies ajeli mopolla päihtyneenä perjantaina iltapäivällä Launeen perhepuiston kevyen liikenteen väylästöllä Lahdessa.

Moottoripyöräpoliisipartio teki havainnon miehestä ja pysäytti hänet. Ajokiellossa oleva mies puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.

Mopon kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen, kulkuneuvon kuljettamisen oikeudetta, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja huumausaineen käyttörikokseen.

Poliisipartio sai hätäkeskukselta tehtävän perjantai-iltana Lahden Metsäkankaalle. Ilmoituksen mukaan moottoripyöräilijä oli kaatunut ja loukannut itseään.

Tapahtumapaikalla partio sai selville, että keski-ikäinen mies oli ajanut liikenteestä poistetulla moottoripyörällä Hämeenlinnantietä Lahden keskustan suuntaan.

Hän oli havainnut poliisiauton tulevan vastakkaisesta suunnasta ja jarruttanut sen vuoksi voimakkaasti. Moottoripyörän eturengas oli lukkiintunut, jonka seurauksena mies menetti moottoripyörän hallinnan kaatuen. Kuljettaja loukkaantui kaatuessaan.

Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1,66 promillea. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon epäiltynä törkeään rattijuopumukseen.

Poliisipartiot tekivät perjantaina puolenpäivän aikoihin kotietsinnän kiinteistöön huumausainerikosepäilyn vuoksi Hollolan Salpakankaalla.

Kiinteistöltä löytyi kannabiskasvattamo ja valmista huumausainetta. Kiinteistöllä asuva keski-ikäinen mies kuulusteltiin epäiltynä huumausainerikokseen.

Poliisipartio oli suorittamassa liikennevalvontaa perjantaina puolenpäivän aikoihin Iitin Kausalassa.

Partio kirjoitti ajokiellossa olevalle viisikymppiselle naiselle sakkovaatimuksen kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Partion kuljettaessa naista poliisiautossa havaitsi se naisen kantamusten haisevan huumausaineelle. Naisen mukana olleista kasseista löytyi huumausaineita huumausainerikoksen verran.

Hätäkeskus antoi poliisipartiolle tehtävän lauantain vastaisena yönä kello kahden aikoihin Padasjoelle. Ilmoituksen mukaan päihtynyt mies oli törmännyt henkilöautolla toiseen autoon Kellosalmentiellä.

Poliisipartio sai tapahtumapaikalla selville, että keski-ikäinen mies oli osunnut kuljettamallaan henkilöautolla vastaantulleen henkilöauton kylkeen.

Hän oli onnistunut väistämään ensimmäisen vastaantulleen auton, mutta oli törmännyt sen takana tulleeseen autoon.

Mies puhalsi seulonta-alkometriin 1.07 mg/l tuloksen. Hänet vietiin verikokeeseen veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi ajohetkellä.

Kuljettaja otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Keski-ikäisen miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumuksen kuljettaessaan henkilöautoa perjantaina puolenpäivän aikoihin Lopen Pilpalassa. Mies puhalsi seulonta-alkometriin 0.33 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeessa asian selvittämiseksi.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.