Lauantai 09.12.2023
Nimipäivät: Anna, Anne, Anni, Anu, Anneli

Tuuli:
 

Kotihälytykset, tappelut ja liikenne työllistivät poliisia Hämeessä

Hämeen kentällä työskentelevillä poliiseilla oli vuorokauden aikana 340 tehtävää. Pikkujoulujen alkaminen näkyi keskustojen tehtävämäärissä. Ravintoloissa ja ravintoloiden ulkopuolella tapahtui useita häiriöitä, joihin poliisi joutui puuttumaan.

Kello 7.30 aikaan Hämeenlinnassa Idänpäässä tuli seurueelle riitaa asunnossa. Ilmoituksen mukaan noin 30-vuotias nainen oli alkanut riehumaan asunnossa ja yrittänyt käydä useaan otteeseen hieman yli 20-vuotiaan miehen päälle. Nainen oli myös lyönyt miestä tuolilla ylävartaloon. Naisen yli 40-vuotias miesystävä oli pyrkinyt estämään tekoa tarttumalla naista hiuksista ja painamalla tämän lattiaa vasten. Osallisille ei tullut lääkärinhoitoa vaativia vammoja tapahtumasta. Tuoli kärsi isoimmat vahingot tuoksinan seurauksena. Alkoholilla oli suuri osuus tapahtumiin.

Kello 13 aikaan Hämeenlinnassa Hattelmalantiellä syyllistyi kaksi keski-ikäistä miestä yhteistuumin näpistykseen. Miehet laittoivat reppuun kaksi 6-packia alkoholijuomaa ja poistuivat kaupasta maksamatta. Kummallakaan miehellä ei näpistys ollut ensimmäinen uran aikana.

Noin kello 15.30 sai partio tehtäväksi mennä selvittelemään Hämeenlinnan keskustassa sijaitsevaan kauppakeskukseen kolmen alaikäisen välistä tappelua. Paikalla selvisi osallisten ketomana, että tappelu oli alkanut yhden osallisen sosiaalisessa mediassa olleen kirjoituksen vuoksi. Tilanne saatiin ratkeamaan nopeasti ulkopuolisen aikuisen ja vartijoiden väliintulon ansiosta. Lastensuojelu jatkaa asian selvittelyä nuorten kanssa.

Kello 19.30 Forssassa tuli keski-ikäiselle pariskunnalle asunnossa suusanallista riitaa, joka muuttui käsirysyksi. Aviomies oli tarttunut riidan päätteeksi naista hiuksista kiinni ja puristanut käsistä, sillä seurauksella että naiselle tuli mustelmia käsiinsä. Mies oli kerennyt poistua paikalta ennen poliisin tuloa.

Noin kello 21 tuli Forssassa Rautatienkadulla sijaitsevassa asunnossa riitaa asunnon haltijan, noin 40-vuotiaan naisen ja häntä 10 vuotta nuoremman miehen välillä. Nainen oli purrut miestä riidan seurauksena korvaan sekä selkään ja mies oli töninyt naista kauemmaksi itsestään. Vammat eivät vaatineet hoitoa. Alkoholilla oli osuutta asiaan.

Noin kello 2.00 aikaan kiinnitti partio huomiota kahteen autoon Forssassa valtatie 10.lla. Autot ajoivat selkeästi kilpaa ja partion oli vaikeuksia pysyä niiden perässä. Autojen nopeuksiksi saatiin mitattua 127 km/h. Kyseisessä kohdassa nopeusrajoitus on 60 km/h Toinen auto saatiin pysäytetyksi ja sen kuljettajana toiminut 20-vuotias mies määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Toisen auton kuljettaja saatiin puhelimitse kiinni ja hän tuli Forssan poliisiasemalle selvittämään asiaa. Myös tämä 20-vuotias mies määrättiin ajokieltoon ja häntä epäillään niin ikään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kello 00.50 aikoihin yritti partio pysäyttää Riihimäellä Kirjauksentiellä autoa tarkastusta varten. Auto ei totellut poliisin pysäytysvaloa, vaan jatkoi matkaansa ylinopeutta käyttäen Lasitehtaantielle. Kovimmillaan ylinopeutta oli taajamassa noin 60 km/h. Kirjauksentien ja Lasitehtaantien risteyksessä auto ajoi punaisia päin. Auto pysähtyi Salkokadulle, jossa reilu 30-vuotiaalle miehelle suoritettiin puhalluskoe, jonka tulos oli 0,48 mg/l.

Kello 4.00 aikaan Riihimäellä Hämeenkadulla sijaitsevassa ravintolassa, repi asiakas seinältä taulun ja irrotti valaisimesta kuvun. Noin 20-vuotias mies oli repinyt ravintolan seinälle kiinnitetyn taulun ruuveineen irti ja häntä poistettaessa oli hän yrittänyt irrottaa toista taulua seinältä ja väänsi valaisimen kuvun irti. Miestä epäillään lievästä vahingonteosta ja ravintola tulee vaatimaan korvauksia vahingoista.

Kello 03 aikaan tuli keski-ikäiselle pariskunnalle riitaa baarista poistumisen jälkeen Hausjärvellä Vanhalla Kylätiellä. Partion tullessa paikalle makasi mies naisen päällä keskellä tiellä ja piti tätä kiinni. Miehen mukaan nainen oli alkanut riehumaan ja potkimaan häntä matkalla baarista kotiin ja hän oli joutunut kaatamaan naisen maahan. Naisen leukaan oli tullut verta vuotava haava, jonka ensihoito tarkasti. Pariskunta laitettiin eri suuntiin ja heitä molempia epäillään pahoinpitelystä.

Hiukan ennen kello 20 suistui Kuumolantiellä Janakkalassa auto ojaan. Partion tullessa paikalle oli auton kuljettaja poistunut autosta, mutta sivulliset pystyivät osoittamaan hänet poliisille. Noin 40-vuotias mies puhalsi seulonta-alkometriin 2,10 promillea ja hänet kuljetettiin verikokeeseen sairaalaan.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.