Maanantai 15.07.2024
Nimipäivät: Rauni, Rauna

Tuuli:
 

Koronaepidemian leviämisvaihe yhä käynnissä Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella ollaan yhä koronaepidemian leviämisvaiheessa. Tapausten määrä on juuri nyt niillä rajoilla, että muuta terveydenhuollon toimintaa joudutaan ajamaan alas.

Edellisen kahden viikon aikana niin taudin ilmaantuvuus (51/100.000) kuin positiivisten näytteiden määrä kaikista näytteistäkin (2,9 %) ovat olleet nousussa. Sairaalahoidossa on neljä potilasta. Testien määrä on edelleen ollut vähäinen.

Uusista tartunnoista osa on peräisin kotimaan ja ulkomaan matkoilta ja osa perhetapaamisista. Epäselviä koronan tartuntaketjuja on ollut 21 %.

Taudin uusia variantteja on johtajaylilääkäri Sally Järvelän mukaan todettu myös Kanta-Hämeessä, mutta nämä on pystytty toistaiseksi rajaamaan hyvin. Covid 19+ -positiivisten kokonaismäärä sairaanhoitopiirin alueella on nyt 755.

Rokotukset virusta vastaan ovat yhä käynnissä terveydenhuollon henkilökunnan parissa.

– Rokotteita saapuu tammikuussa Kanta-Hämeeseen vain pieniä määriä viikossa ja toistaiseksi tämä on pullonkaula enemmän kuin rokottaminen itsessään, toteaa Järvelä.

THL:n eilen päivittämän tilanteen mukaan Kanta-Häme on yksi kuudesta sairaanhoidon alueesta Suomessa, joka on epidemian leviämisvaiheessa. Merkittävimmät voimassa olevat alueelliset rajoitukset ja suositukset näkyvät alla olevassa kuvassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.